Știu că pot părea ciudată dar pe mine nu mă prea încântă primitul florilor. Deși sunt destul de girly-girl, această plăcere lipsește din ADN-ul meu. Apreciez gestul atunci când este făcut dar mă gândesc apoi la ce urmează. Nu le am cu îngrijitul lor deloc. Uit mereu să le schimb apa și mi se pare o corvoadă să o fac. Poate și pentru că eu sunt focusată pe îngrijitul de ființe ce prezintă expresivitate, omuleți și animăluțe. Expresia ”stai ca o plantă” e foarte elocventă pentru mine. Mă enervează și că viața în vază nu durează extrem de mult și trebuie apoi să culeg petale de peste tot. 

Nici cu florile la ghiveci nu mă împac. Am avut una singură ce a reușit să răzbată în timp fără prea multă apă, i-am acordat titlul de eroină națională și i-am dat-o mamei mele spre salvare și o viață mai bună. Gurmandă fiind, lucrurile însă se schimbă în cazul unui ghiveci cu busuioc verde, gata de rupt în mâncare. 

Cu toate acestea, îmi plac florile, însă nu acelea care se oferă în mod tradițional: trandafiri, gerbere, garoafe, crini, tuberoze, etc. Eu iubesc florile parfumate, în special cele de grădină: narcise, zambile, bujori, dalii, crizanteme, liliac. Topul trei al florilor preferate de mine este ocupat de cele mai minunate parfumuri din lume: iasomie, lăcrămioare și frezii. Nu există nimic pe lume care să miroase mai frumos.

Dacă vrei să obții o emoție de la mine prin oferirea unui buchet de flori, cea mai bună alegere este a florilor de câmp, colorate, diverse, vesele, strânse într-un mănunchi total lipsit de pretenții sau de podoabe inutile. O păpădie are exact același efect. De ce oare?! 🙂 

De undeva, nu știu de unde, Ania a văzut probabil cum oferă cavalerii flori. M-am trezit într-o bună dimineață cu fetițul meu care se așează gentil într-un genunchi și îmi întinde o petunie pe care o rupsese din curte:

-Pentlu tine, mami!

Mi s-a topit inima de o mie de ori pe secundă. Cea mai emoționantă imagine! Am simțit atunci pe deplin bucuria primirii de flori. 

Această experiență se repetă constant. Chiar dacă floricica se poate simți stingheră așa singurică într-un pahar, vă asigur că este cea mai iubită și îngrijită floricică din univers.

Partea amuzantă e că nu întotdeauna sunt floricele rupte cu mânuț de fetiț. Uneori, se poate întâmpla să fie vorba de niște frunze de nuci aduse de la munte de Auri spre uscare sau de niște pătrunjel proaspăt cules de mine pentru supă. Păpădia mea a reușit însă acum să mă învețe cât de minunat poate fi să primești flori de la cea mai iubită ființă de pe pământ!

Sursa foto: http://www.scarymommy.com

 

 

Simfonia florilor parfumate de grădină
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *