Sâmbăta este ziua dedicată aproape în totalitate fetițului și tăticului ei. În timpul săptămânii, Ania e nedezlipită de mine. Chiar și după-masa-seara când ne bucurăm de prezența lui Florin, puica încă mai are jocuri începute în zi pe care vrea să le continuăm împreună toți trei. Sâmbăta însă cei doi se regăsesc și-și centrează toate energiile unul spre altul, parte pentru că eu mă ocup de treburi administrative (spălat, mâncare, curățenie) sau alte sarcini profesionale amânate pentru această zi, parte pentru că și-au lipsit unul altuia o săptămână întreagă.

După ce facem vizita ritualică la bunicii păpădiei și apoi mergem la cumpărăturile săptămânale, după ce mâncăm prânzul și apoi puiul adoarme în brațele lui tati, fiecare își continua ziua conform necesităților personale. E drept că fetițul mă mai atrage și pe mine uneori în interacțiunea lor, fie ca să-i explic lui tati un joc pe care el l-a pierdut, fie ca să fim mai mulți la joacă, însă, dincolo de aceste cerințe, puica se bucură în totalitate de tăticul ei.

Se va lăsa atunci cu multă gălăgie veselă, cu alergat și hârjonit, cu plimbări pe străduțele din cartier sau mers împreună, doar ei doi, la câte vreo cumpărătură uitată sau la vreun parc cerut insistent, cu antrenat cățeii la scandal în curte, cu cățărat și cocoțat pe culmi la care mami este, de obicei, destul de sensibilă, cu devastat cutiile cu jucării ce vor trona apoi presărate prin toată casa.

Din acest motiv, sâmbăta este pentru mine și ziua de curățenie aproape generală. În timpul săptămânii, reușesc să mențin o aparentă ordine folosind sistemul de aranjare periodică a lucrurilor împrăștiate:

-Ne jucăm cu poneii imediat după ce punem la loc cățelușii din Patrulă, ca să nu se încurce între ei. 

La finalul zilei de sâmbătă însă aflu ce ar însemna dacă aș renunța total la acest sistem și, pentru că sunt și nițeluș obsesiv-compulsivă, refuz să accept ca domnul tătic să pună lucrurile la loc deoarece, o amplasare greșită a unui obiect, într-un loc care nu-i corespunde de drept în viziunea mea, mi-ar putea declanșa o criză regretabilă.

Însă cum toată lumea știe că nu poți avea și casă curată și copii fericiți în același timp, sâmbăta este una dintre zilele mele preferate în care fetiț și tătic se bucură unul de altul și-și împart iubire până când adorm din nou, îmbrățișați!

Sursa foto: www.theodysseyonline.com

 

Sâmbăta păpădiei și tăticului ei
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *