Ania a descoperit vara aceasta boabele de porumb şi-i plac tare mult. Le mănâncă direct de pe cocean sau desprinse de pe acesta de mami.

Unul din aperitivele mele preferate este salata cu ton, porumb şi maioneză.

Combinând aceste două informaţii, i-am făcut păpădiei o salată adaptată nevoilor ei, înlocuind maioneza cu un sos bechamel.

Ingrediente:

-1 lingură de făină

-1 lingură de unt

-300 ml lapte

-2 căţei de usturoi

-1 conservă de ton

-2-3 linguri de porumb din conservă

-1 lingură de parmezan răzălit

-paste fusilli

-zeamă de lămâie

-sare şi piper

Mod de preparare:

În timp ce fierbeam pastele, m-am ocupat înainte de sosul bechamel. Am topit untul într-o tigaie, am adăugat usturoiul pisat şi făina, am amestecat până la omogenizare şi am adăugat apoi treptat laptele. Am potrivit de sare şi piper şi apoi am adăgat în sos parmezanul răzălit. Am pus sosul şi pastele deoparte să se răcească.

Am amestecat tonul şi boabele de porumb scurse din conservă, pastele, sosul bechamel, puţină zeamă de lămâie şi am potrivit de sare şi piper.

Ca să aibă și o textură crocantă, am prăjit niște crutoane de pâine cu ulei de măsline, sare de Himalaya și busuioc la cuptor.

Deşi tendinţa păpădiei a fost să pornească o vânătoare după boabele de porumb din salată, a fost mulţumită şi de gustul salatei în ansamblu aşa că vom mai insista cu această reţetă.

Poftă bună!

 

 

Salată de ton şi porumb cu sos bechamel
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *