Pentru că m-am îndrăgostit iremediabil de salata thai cu raţă, am decis să încerc noi reţete care să-mi aducă gustul de Asia pe care-l iubesc atât de tare. Această retetă de salată este o creaţie asian fusion ce împleteşte bucătăria thailandeză, chinezească şi vietnameză. Rezultatul este demenţial. Pe post de dressing am folosit sosul vietnamez Nuoc Cham.

Ingrediente:

-1 piept de pui

-1 pungă de tăieţei de orez

-spanac proaspăt

-2 morcovi medii

-jumătate de castravete mare

-jumătate de ceapă albă sau 5 fire de ceapă verde

-ghimbir cât un degetul mare

-busuioc proaspăt sau uscat

-sos de soia

-ulei de susan

-turmeric cam o lingură

Pentru Nuoc Cham:

-3 căţei de usturoi

-1 ardei foarte iute

-7 linguri de zahăr

-7 linguri de sos de peşte

-zeama de la o lămâie

Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare şi apoi se taie cubuleţe. Tăieţeii se fierb şi se scurg de apă. Spanacul se spală şi se usucă bine. Morcovii se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Castravetele se curăţă de coajă şi se scobeşte miezul cu o linguriţă, apoi se taie în felii subţiri. Ceapa se taie fideluţă. Ghimbirul se toacă mărunt.

Se amestecă ingredientele de mai sus într-un vas încăpător peste care se pun busuiocul, turmericul şi puţin soia sos şi ulei de susan, cât să lege compoziţia.

Lăsăm salata deoparte şi ne ocupăm de sosul Nuoc Cham. Pisăm în mojar usturoiul şi ardeiul iute. Adăugăm zahărul şi sosul de peşte şi amestecăm până se topeşte tot zahărul. Punem şi zeama de lămâie, omogenizăm şi adăugăm sosul peste compoziţie.

Salata se mănâncă rece şi este un deliciu pentru burtici înfometate.

Poftă bună!

 

 

Salata asian fusion cu sos Nuoc Cham
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published.