Cică, zic unii, toleranța e super șmecherie, apanajul omului evoluat spiritual, al maturității emoționale, un predictor al liniștii sufletești, al gândirii libere, nelimitate, al acceptării biblice a ceea ce nu poți schimba, a ceea ce e diferit de tine.

Eu mă bucur că, în sfârșit, după atâta zbatere, am găsit și noi un instrument miraculos de măsurare a toleranței. Ca să știm și noi cum stăm, ca națiune. Unii îl numesc Referendumul pentru familie. Mie-mi place să-l chem Butonașul care creează isterie.

Au fost depistate până acum trei grade de toleranță:

1.Totală: fiecare are dreptul să trăiască cum dorește.

2.Parțială: n-am nimic cu ei dar să nu-i văd că se pupă în fața mea.

3.Absentă: lgbt sunt diavolul cu ochi roșii pe pământ.

Teama este o modalitate de auto-apărare. Teama este bună pentru că poate preveni stârpirea speciei. Teama se naște din necunoscut. Teama poate fi paralizantă, întunecată, ne poate limita opțiunile și deteriora calitatea vieții.

Una dintre cele mai mari temeri ale celor cu toleranță redusă este proiectată asupra copiilor: dacă vor învăța cumva că să fii gay e bine și frumos și vor alege această cale? Chiar așa! Ce-ar fi dacă? Dacă se întâmplă cumva ca ai noștri copii să-și renege iremediabil natura, să lupte împotriva firii lor și îmbrățișeze homosexualitatea ca pe noua lor identitate? Nu mai bine o ascundem bine, aruncăm în ea cu pietre și-o ardem pe rug? Doar a funcționat atât de bine această metodă până acum! De ce să avem încredere în copiii noștri și în natura lor?

Eu merg mai departe cu această teorie și simt cum mi se face foarte teamă ca nu cumva generațiile viitoare să o ia pe calea tulburării identității integrității corporale. Pentru că da, acest fenomen există și devine tot mai răspândit. Dacă se întâmplă cumva ca urmașii noștri să dorească brusc și dintr-o dată să-și amputeze membrele sănătoase? Just for fun! Doar pentru că știu că e posibil și pentru că au făcut-o și alții înaintea lor. Eu propun așadar un referendum prin care să cerem interzicerea medicilor ortopezi să mai procreeze. E inuman ca un copil să crească într-o familie unde asemenea practici sunt la ordinea zilei!

Doamne, dă-mi puterea de a ACCEPTA lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a SCHIMBA lucrurile pe care le pot schimba și înțelepciunea de a face DIFERENȚA între ele!

Și fă, Doamne, te rog, același lucru și pentru cei din jurul meu!

Sursa foto: www.qmagazine.ro

 

 

Rugăciune pentru toleranță
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *