De când mă știu, am în jurul ochilor riduri de expresie ce apar atunci când râd. Toată lumea are dar ale mele sunt mai accentuate ceea ce dă impresia că râd mai tare decât ceilalți. Ador oamenii care prezintă acest tip de riduri, nu știu dacă neapărat pentru că am și eu, dar mai degrabă pentru că par mai veseli.

Pe la douăzeci și ceva de ani, mi-am rugat soțul să-mi cumpere o cremă de față. Big mistake! A apărut acasă cu o cremă antirid destinată persoanelor peste 40 de ani. M-am simțit teribil de insultată și am refuzat să-i accept scuzele cum că nu s-ar fi uitat ce scrie pe cutie, că a văzut doar firma pe care i-o cerusem și nu a mai citit ce scria micuț dedesubt. 

Zilele trecute m-am uitat în oglindă și am am observat că după ce mutrele de râs încetează, câteva firicele fine se încăpățânează să rămână în jurul ochilor. Am început atunci o campanie agresivă de achizioționare a produselor anti-aging.

Acum însă acest fenomen mă amuză. E ca în cazul firelor albe de păr. Când mi-a apărut primul a fost ca și când am primit jucăria preferată. Toată lumea care îl observa voia să-l smulgă în timp ce eu mă împotriveam cu putere. L-am botezat Gigel și am mers o vreme împreună așa, mână în mână. Acum Gigel mai are câțiva frați, dar tot nu mă pot îndura nici să-i extermin, nici să-i vopsesc. Mi se pare distractivă discrepanța între aceste semne de maturitate exterioară și ceea ce sunt eu în interior. Mă simt ca un copil care se deghizează în adult. Un copil cu riduri și cu fire albe, ce-i drept, dar deep down inside, tot un copil rămâne.

Am citit la un moment dat într-o carte despre limbajul corpului că aceia care prezintă la maturitate cute în frunte și colțurile gurii lăsate, și-au trăit probabil viața cu o viziune pesimistă asupra ei. Având în vedere cât mă hlizesc eu, în special de când a apărut păpădia în viața mea, nu am cum să mă mir că am riduri în jurul ochilor, ba mai mult, îmi apar timid și două paranteze în jurul zâmbetului.

Până la urmă, ridurile sunt inevitabile. Depinde însă de tine unde dorești să le vezi când te vei uita la bătrânețe în oglindă!

Sursa foto: thebridgehead.ca

 

 

Riduri vesele pe fețe de copii
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *