Scris în 10 iunie 2016

Iese minunată, merită încercată!

Ingrediente: Un copil proprietate personală (sau împrumutat), hăinuțe, un troler (nu contează dimensiunea pentru că oricum se va dovedi neîncăpător).

Pasul 1: Propuneți-vă ca de această data, să nu mai luați tot dulăpiorul copilului în excursie. Selecționați cu atenție hăinuțele și indiferent cât sunt de drăguțe, concentrați-vă pe utilitatea lor. Buuun, acum că ați eșuat (din nou) în realizarea acestui pas, gândiți-vă la o modalitate de a le înghesui pe toate în bagaj, cât mai rapid cu putință pentru a nu fi depistată de tatăl, care cu siguranță vă va lua din nou la mișto cu fraze de genul: ”Și zi, ne mutăm?” ”Fac rost de un camion?” ”Câți ani ziceai că stăm acolo?”.

Pasul 2: Se găsește o activitate interesantă copilului pentru a fi ocupat suficient până la îngrămădirea hăinuțelor în bagaje.

Pasul 3: Începeți aranjatul hăinuțelor în straturi, frumos împachetate. După aproximativ șase pantalonași aranjați la dungă, șapte body-uri cu mânecă scurtă și nouă tricouri, veți observa o privire fugară a odorului în direcția în care vă desfășurați activitatea, urmată de o fugă rapidă și împleticită spre locul atacului. Cam zece secunde îi ia acestuia să cerceteze conținutul trolerului și să decidă că nu ați făcut deloc o treabă bună.

Pasul 4: Copilul începe să scoată, pe rând, câte o hăinuță din troler și să o arunce într-o grămadă formată spontan în spatele lui. Vă privește apoi cu un zâmbet cuceritor, care vă topește instant frustrarea muncii depuse inutil până atunci.

Pasul 5: Copilul decide să vă ajute, așa că, aruncă pe rând câte o hăinuță în bagajul buclucaș, nimerind și câte-o jucărie, aflată în trecere pe-acolo. Este atât de drăgălaș încât luați telefonul și-i faceți poze, în timp ce vă gândiți la modalități de a îndrepta hainele, odată ajunși la destinație.

Pasul 6: Când copilul decide din nou că trolerul e mai drăguț fără haine, sunteți deja atât de resemnat, încât începeți să contestați utilitatea hainelor în această călătorie.

Pasul 7: Odorul stabilește că trolerul e chiar un mijloc simpatic de transport și se îngrămădește în el, cu hainele aflate la îndemână, testând poziții confortabile. În acest moment, realizați că are dreptate și că tot ce aveți nevoie pentru orice călătorie, e puiul care vă poartă inima, oriunde v-ați afla.

Pasul 8: Se ia copilul în brațe, se drăgălește într-o joacă plină de pupici și gâdileli, i se mulțumește frumos pentru ajutor și se îndrumă spre baie, unde tatăl desfășoară o activitate de mare interes, spălatul pe dinți.

Pasul 9: Cu ultimele puteri, se termină bagajul care, parcă, dintr-o dată, nu mai e banal și plictisitor, ci a căpătat dimensiuni de poveste magică, cu promisiunile unei tradiții nou începute și cu un loc aparte în cartea amintirilor.

Poftă bună!

Sursa foto: www.flickr.com

 

Reţetă de făcut bagaje
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *