Conexiunea dintre mine și Ania este fantastică și uneori, surprinzătoare. Asta am gândit și azi dimineață, când după o toamnă și o iarnă prin care am trecut vitejește, făcând slalom printre mai mici și mai mari care cădeau răpuși, în jurul nostru, fie de gripe sau de răceli, fără să prezentăm vreun semn cât de mic că ne-am lăsa afectate, ne-am trezit și noi răcite. Dar nu la fel, cu aceeași simptomatologie, ca să nu ne certăm: eu cu durere enervantă de gât și o iritație la nivelul acestuia iar puica însoțită de un nas înfundat, curgător și o serie de strănuturi hazlii.

Am inițiat din acel moment, procedura noastră standard de intervenție în caz de răceli. În primul rând, după ce am aerisit bine casa, o oală mare cu apă pe foc încet, presărată din belșug cu sare mare și cu vreo câțiva picuri de inhalant parfumat, care să ne împrospăteze atmosfera. Ca să nu fie prea frumos mirositor totul, am tăiat și o ceapă pe care, așezată pe farfurie, am plimbat-o discret prin joaca noastră. Am oferit fetițului și câteva pufuri din spray-ul nazal cu apă de mare, pentru desfundare, însă am fost refuzată politicos, pe motiv de disconfort. La culcare, pe lângă ceapa plimbăreață, am strecurat discret și câteva picături de ulei de eucalipt pe locul unde doarme păpădia. Mierea nu trebuie să o rog să o ia, pentru că mi-o cere singură. Eu m-am tratat cu propolis supt direct de pe zahăr, alături de miere și ceaiuri calde.

Asta se întâmplă de fiecare dată și foarte rar avem nevoie de mai mult. Dacă însă simptomele insistă sau devin mai agresive, apelăm la ajutorul specializat al medicilor, cerând inițial tot un tratament non-invaziv, care, dacă se poate, să se rezolve prin intermediul unui nebulizator (prin inhalare). Dacă este necesar să facem mai mult de-atât, vom lua și ceva pastiluțe combinate cu ciocolată topită sau, în caz de febră (peste 38 cu 5) vom apela la ibuprofen sau paracetamol sirop.

La această răceală avem parte însă și de suportul unor uleiuri esențiale speciale Dottera, pregătite de prietena mea, Mona, pentru fetițul înfundat. Așa că, hai să te vedem, răcealo, cât de pregătită ești tu de luptă!

Sursa foto: www.gettyimages.com

Răceli enervante de primăvară
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *