În preajma vârstei de 3 ani, apare teama de întuneric și de aparițiile ciudate (fantome, monștri, zombie, etc).

În privința întunericului nu am avut niciodată probleme, fetițul simțindu-se foarte confortabil în preajma lui: umblă singură prin casă (sau vreun mediu pe care-l cunoaște ca așezare), într-o beznă totală, pe pipăite, fără nicio grijă.

Cu toate acestea, am învățat-o să doarmă cu o lămpiță de veghe la care nu pot eu să renunț, pentru că, în continuare, mă trezesc noaptea să o privesc și am nevoie de o localizare vizibilă și exactă a ei.

A avut ceva neliniști slabe în privința aparițiilor, pe care însă i le-am înlăturat rapid, cu explicații constante și blânde:

-Așa ceva nu există decât la televizor și la laptop/telefon și sunt create de oameni așa ca noi. Nu vor putea niciodată să ajungă în preajma noastră. Și oricum, ție, nimeni niciodată nu îți va face rău pentru că dacă ar încerca, mami și tati se vor transforma în supereroi și te vor apăra pe tine de orice pericol. În plus, îi avem pe cei trei căței fioroși afară care ar speria orice intrus, dulapul cred că de-abia așteaptă să se ia la trântă cu cineva iar lămpița de veghe ne anunță singurică dacă se întâmplă ceva suspect în jur.

A acceptat senină aceste explicații pe care ni le mai povestește și nouă câteodată.

Înainte de a adormi, păpădia trebuie să fie ținută în brațe de către noi, obicei preluat de la domnul tătic. Eu nu sunt foarte confortabilă cu îmbrățișările nocturne dar tare dragi îmi sunt cele care o implică pe Ania. Acum suntem doar noi două în pat. Fetițul se tot fâțâie în căutarea poziției perfecte pentru acest somnic, mie mi-a amorțit mâna din poziția cu care o îmbrățișam și încerc să-mi repun sângele în mișcare, când o aud spunându-mi blajin:

-Este în regulă, mami, poți să iei mânuța de pe mine că are grijă lumina de la lămpiță să ne apere.

Mi-a muiat sufletul instant, de mi-a trecut imediat și amorțeala din mână. Deci pentru asta erau folosite îmbrățișările mele!!! Și eu care le-am privit atât de superficial și egoist. O minune de fetiță am eu, v-am spus deja!

Sursa foto: http://yourdost.com

Protecția din întuneric și îmbrățișările magice
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *