Printre cele mai mari doruri pe care eu şi prietenele mele vechi îl avem una pentru cealaltă e acela de a cânta împreună la karaoke. Mereu ne întrebăm când ne vom mai întâlni cu acest scop, mereu ne etichetăm în vreo piesă de suflet cântată des de noi în formulă de trei, mereu ne gândim una la cealaltă prin muzică.

Pe vremea când aveam pub-ul şi ne întâlneam frecvent pe-acolo, lumea era sătulă deja de cântatul nostru la karaoke. Oricât de bine sau amuzant ai cânta e destul de obositor pentru ceilalţi să asiste la un concert care nu se mai termină. Nu mai putea nimeni să schimbe o vorbă cu noi pentru că eram mereu implicate în concertul vieţii noastre. Trăiam acolo cu tot sufletul, murind şi înviind pe scenă, de un milion de ori.

Tuturor ne place muzica dar nu toţi cunosc efectul terapeutic pe care îl obţii atunci când o laşi să-ţi iasă dinlăuntrul tău. Poate eşti timid şi ţi-e teamă să fii în centrul atenţiei. Poate consideri că nu ai o voce bună şi crezi că despre asta e cântatul. Poate ţi-e teamă să-ţi expui sufletul şi-ţi ţii emoţiile bottled up inside. Şi din punctul meu de vedere, faci o mare greşeală.

Poţi să ai o voce complet imperfectă însă timp de o secundă, te poţi arăta complet gol în faţa celorlalţi, sincer, real, doar suflet, emoţie, pasiune şi simţire şi atunci vei răscoli cu totul înăuntrul celor care te privesc şi vei stârni ropote de aplauze. Probabil că ai nevoie de puţin curaj dar nu să cânţi unui public mai numeros sau mai restrâns ci curaj să te expui, să te eliberezi, să simţi şi să te descarci, curajul de a te confrunta pe tine cu adevărat.

Cântatul are un efect chatarsic asupra sufletului, te eliberează şi-ţi amplifică emoţiile până la cer şi-napoi, îţi oferă un moment orgasmic, o descărcare emoţională sublimă. Fie că e vorba de iubire, de neputinţă, de durerere, de dreptate şi adevăr, de furie, de frustrare, de bucurie, de dor sau de frică, lasă-le pe toate să iasă din tine prin muzică. Uită o secundă de toţi ceilalţi, cântatul este despre tine! Cântă singur în baie sau cu un microfon improvizat în oglindă, scoate-ţi sufletul out there, în mijlocul tuturor şi permiteţi luxul de a fi sensibil, de a-ţi trăi cu intensitate emoţiile, urlă din toţi rărunchii piesele la concertul trupei preferate sau du-te curajos la karaoke. Orice cale alegi, doar cântă!

Şi dacă nu mă credeţi, hai să vă spun ce am cântat eu cu pasiune, acum, cât timp scriam acest text: Pink, Sia, Adele, John Legend, Imagine Dragons, Cargo şi Aerosmith. Credeţi că am voce pentru a susţine asemenea calităţi vocale? Nici vorbă! Ştiţi ce efect am obţinut dezgolindu-mi trăirile? Ropote de aplauze entuziaste, veselie de fetiţ şi o voce de păpădie care îngâna cu mine odată refrenele! So, let’s rock this house!!!  

Sursa foto: http://www.getoffsite.com

 

 

Programare la terapie prin karaoke
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *