Aveam vreo 25 de ani, eram proaspăt căsătorită și lucram la DGASPC. Veneam la 4 după-masa acasă, împreună cu preafericitul meu soț și, cum nu aveam nimic altceva de făcut, că doar nu ne așteptau copiii flămânzi și nici treburile nu ne dădeau afară din casă, făceam ceea ce orice tânăr proaspăt căsătorit face: ne uitam la desene animate. Pe Cartoon Network. O fi fost vreo apucătură a generației noastre care nu a crescut cu prea multe personaje animate în jur sau, pur și simplu, aveam și această pasiune care ne lega.

Adevărul este că nici Cartoon-ul (pe atunci, nu știu acum că nu este printre preferințele păpădiei) nu avea o ofertă tocmai pentru copii ci prezenta niște desene mai degrabă spooky: The grim adventures of Billie and Mandy, Courage, the cowardly dog, and so on.

Este astfel, mai ușor de înțeles de ce, în zilele noastre, uitatul la desene animate împreună cu fetițul, nu reprezintă deloc o corvoadă ci, mai degrabă, o sursă de distracție. Mai ales că Ania are gusturi excelente în acest domeniu. N-or fi ele cu adrenalină neapărat, dar entertainment-ul a evoluat binișor de atunci.

Așa este și cu Casa Loud (The Loud house), serialul cel mai nou ce a spart topurile noastre și care ne prezintă viața într-o familie (Loud) compusă din părinți, un hamster, o pisică, un câine, un pui, un frate și zece surori (toți ale căror nume încep cu litera L). Sunt foarte amuzanți și se nimeresc, de cele mai multe ori, în cele mai haioase situații.

Probleme avem în ale reține numele (Lincoln, Luna, Lori, Leni, Lola, Luan, Lucy, Lisa, Lynn, Lana și Lily), pentru că personalitățile le sunt foarte distincte (una e cochetă, alta e băiețoasă, tocilară, artistă, obsedată de vampiri, glumeață, etc, iar băiatul, încearcă, cu succes de multe ori, să facă față acestei situații gălăgioase).

Norocul nostru, deocamdată, este că piața jucăriilor din România nu a achiziționat încă jucăriile atașate acestui serial (credeți-ne, pe cuvânt, pentru că le-am căutat). Dacă aveam impresia că 6 personaje principale sunt prea multe pentru sănătatea noastră mintală, cum ar fi să ne imaginăm ce ar însemna să numărăm acum de la 11 în sus?!

Sursa foto: www.comicsbeat.com

Probleme animate și viața la 4 ani
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *