De când s-a născut Ania am descoperit ce frumoasă e marea în septembrie. Ne bucurăm de soare, de plajă, de nisip, de valuri, de castele și zmeie din poveste, iar dimineața și seara, răcoarea ne potolește blând fierbânțeala.

Iubim mult 2 Mai-ul. Poate ne e dragă și pentru că e prima plajă pe care a văzut-o Ania la 5 luni dar și pentru că e aproape pustie, doar încă vreo câteva familii ca noi, cu copilași mai mari sau mai mici, fără șezlonguri sofisticate și umbrele care blochează cerul, fără terase gălăgioase și muzică ce ascunde valurile. E un micuț colț de rai pe care-l putem descoperi direct, fără intermediari, nefiltrat sau diluat de alții și pe care reușim să-l simțim ca fiind al nostru.

Sincer vă spun că nu prea mai am timp de blog dar voi încerca, simplu și rapid, să includ câte o simțire din această vacanță în fiecare zi.

Am sosit ieri, noi trei și Lili. Am călătorit toată noaptea cu mașina. Fermecată de discoteca de lumini, faruri, steluțe și becuri din noapte, Ania a le-a privit două ore teribil de fascinată. A admirat luna care era într-una din cele mai bune nopți ale ei: arăta exact ca o felie de portocală, strălucitoare, portocalie cu nuanțe de un septembrie roditor. Într-un final somnicul a învins și a adormit netulburată până la 6 dimineața când am ajuns direct pe plajă, la timp să vedem magnificul răsărit de soare cu cerul transformat într-o aureolă, de dincolo de mare.

Toată vara am chemat la noi avioanele care zburau pe cer:

-Avionuleeeee, avionuleeee!!! Hai la noi!! Hai să ne duci în vacanță la mareee! Hai la noi, avionuleee!!!

Cu două zile înainte de a pleca, am început să ne corectăm chemările:

-Avionuleee, nu mai veni la noi. Vom pleca cu mașina la mare, va conduce tati, va veni și Lili cu noi, mami va sta lângă Ania și păpădia va dormi excelent pe masină. Ne vedem la mare, avionuleeee!!!

Când am ajuns pe plajă, și-a făcut apariția și primul avion. Ania a început să fluture imediat prietenos din mânuță:

-Anonuleee, maleee!! Tati vrum-vrum mașina și Lili și mami și nani!!

Da, așa e avionule! Noi am venit la mare cu mașina, cu tati și cu Lili dar tu ești acela pe care l-am strigat toată vara și care ne-a arătat, ieri noapte, drumul către mare! Bine te-am regăsit, avionule!

P.S. Dacă priviți cu atenție fotografia, veți zări și avionul care ne-a fost stea călăuzitoare în această călătorie. 🙂

 

 

Prima noastră zi din vacanța de vară
Tagged on:                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *