De când era bebeluș, Ania adoră cartofii dulci care au rămas în preferințele ei culinare până acum. Îi mănâncă aproape săptămânal.

Când am fost gașcă mare, cu mulți copiluți la revelion, am aflat că nu este singura și că mulți părinți sunt bucuroși de existența acestui tip de cartof, extrem de gustos și de sănătos.

Ba mai mult, am aflat că folosim același tip de rețetă rapidă și la îndemâna oricui: cartofii tăiați feliuțe subțiri sub formă de chipsuri, unși sau nu cu un strop de ulei, așezați într-un singur strat în tava tapetată cu hârtie de copt a cuptorului preîncălzit la 90 de grade C cu funcția de ventilare pornită, ca să extragă apa și să-i transforme în chipsuri dulci. Delicioși, pentru orice tip de mofturoși.

Dacă însă vorbim despre mâncare sănătoasă și rapidă pentru prichindei, eu rămân la convingerea mea că cea mai bună achiziție pentru preparate culinare este friteuza cu aer cald Airfryer. Noi o avem pe cea de la Philips care, în continuare, face o treabă excelentă, deși este folosită regulat, o dată la câteva zile. Tot ce trebuie să faci este să reglezi temperatura și timpul și să-i dai drumul la treabă, în timp ce tu răsfoiești relaxat o revistă.

De ce? Păi să începem cu carnea: Orice tip de carne am folosi (pui, vită, curcan, porc, oaie, pește), se gătește la perfecție, după preferințele fiecăruia, fără niciun strop de ulei, doar cu grăsimea pe care deja o posedă și care, dacă e în exces, se scurge prin grătar în cuva de dedesubt. Ba chiar mi se pare că gustul este mult mai bun decât cea gătită tradițional. Timpul maxim în care e gata e de 20 de minute.

Dacă vrei cărnuri suculente, le pui în marinadă, din nou, fără ulei, și le gătești apoi în airfryer liniștit că surplusul de marinadă se va scurge again, în cuva destinată pentru așa ceva.

Orice tip de legume se prepară urgent, doar cu un strop de ulei pe ele, dacă dorești gustul de prăjit în locul celui de copt.

Desigur că poți face multe alte minunății în airfryer (aluaturi, pâine, brioșe, etc) dar eu prefer cuptorul pentru aceste cazuri.

Pentru mine, airfryerul e genial atunci când nu ai timp de pierdut și vrei o mâncare care să se numere printre preferințele puiului (și a familiei) și care să fie și sănătoasă totodată.

Doar două dezavantaje găsesc la el: nu e prea încăpător, așa că musafirii vor trebui să aștepte la rând dar e suficient pentru o familie, și doi, spălatul e destul de complicat atunci când nu posezi mașină de spălat vase (sau o ții, așa ca noi, nemontată în garaj). Minunile care ies din airfryer însă primează și strălucesc mult dincolo de aceste impedimente minore. Să curgă așadar cu mâncare sănătoasă și gustoasă!

Sursa foto: www.andrewjamesworldwide.com

Preferințele culinare și ajutorul magic din bucătărie
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *