Știrea momentului este că o valiză conținând informații importante din interiorul companiei Tel Drum a fost găsită de un sătean din Teleorman pe un câmp aflat în proprietatea lui și a fost predată jurnaliștilor de la Rise Project. Se presupune că aceasta ar putea furniza date incriminatorii asupra lui Liviu Dragnea.

Misterul apariției acesteia m-a fascinat instantaneu și m-a făcut imediat să mă gândesc la modalități prin care valiza buclucașă a ajuns în acel exact loc din spațiu și în acel exact moment din timp.

1.Un anume cineva se plimba liniștit pe câmp, admirând natura, balansând elegant o valiză și trăgând cu nesaț dintr-o țigară. După ce și-a umplut plămânii cu fumul înecăcios, a decis să arunce țigara chiar acolo, însă, probabil de la aburii tutunului, s-a zăpăcit și a aruncat în schimb valiza.

2.Clar, este posibil să fie implicați extratereștrii care au decis să se joace puțin cu noi. Au făcut ei o selecție de documente pe care le-au îndesat într-o valiză și le-au teleportat cu un OZN gigant în câmpul cu pricina, ștergând apoi orice alte urme ale implicării lor în această situație.

3.O voce supranaturală i-a vorbit săteanului,  o voce căreia acesta nu a găsit puterea să i se opună și care l-a ghidat spre locul cu pricina forțându-l apoi să-i contacteze special pe jurnaliștii de la Rise Project. Bineînțeles că vocea este responsabilă și de apariția valizei în acel câmp.

4.Un anume cineva a decis să scape de niște documente și informații incriminatorii pentru unii. S-a gândit mai întâi să le ardă, apoi să le taie fâșii și să le spulbere în râu, apoi să le predea cuiva care era specializat în dispariția lor, apoi să le rupă bucățele și să le lase să zboare libere în vântul muntelui Kilimanjaro, însă nicio variantă nu îl satisfăcea. I-a venit atunci ideea genială pe care a și pus-o în practică. Până la urmă, ce poate fi mai invizibil decât o valiză abandonată într-un câmp de la marginea drumului?

5.Fără să știe cine este sau unde se duce, un trecător nevinovat s-a trezit din vis, în câmp, cu o valiză în mână. Temător ca nu cumva să fie o bombă în ea, a abandonat-o acolo și a rupt-o la fugă mâncând pământul. Iar cei de la Rise Project, mergând pe urmele visului, au descoperit la timp săteanul care tocmai se împiedicase de ea.

Bineînțeles că ar putea să mai fie și varianta în care un anume cineva, care își dorește cu ardoare să rămână anonim, poate de teamă sau poate din alte interese, dar care, mânat ori de o sete de răzbunare, ori de o bruscă conștiință morală, a decis să facă aceste documente publice. Însă această variantă este cea mai puțin fantasmagorică dintre toate și deci, teribil de plictisitoare. Iar nouă, românilor, pe lângă lipsa de asumare a propriilor acte, tare mult ne mai plac și știrile bombă ce creează valuri. Unde ar mai fi atunci povestea din spate, ce ne animă imaginația?

Sursa foto: www.videoblocks.com

 

 

Povestea apariției misterioase a valizei
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *