Florin merge astăzi la tenis de la 7 seara așa că păpădia rămâne doar cu mine să ne pregătim împreună de culcare. După lăptic, desene animate, spălat și pișu la oliță, ne retragem în dormitor unde mi se solicită să-i spun o poveste cu Tom și Jerry, dar nu una oarecare ci aceea pe care i-o spune tati în fiecare seară, în care sunt implicați și ponei și căței și supereroi. Pentru că nu sunt sigură că voi fi în regulă cu drepturile de autor, îi explic fetițului că cel mai bine știe tati acea poveste și că i-o va spune în serile următoare, dar că știu și eu o poveste tare drăguță. Primesc acceptul ei și încep să mă inspir din poveștile pe care mi le spunea tata când eram noi mici. Aventurile despre un Tom și un Jerry care au rămas fără adăpost și au plecat apoi în căutarea unei case cu oameni buni și sufletiști, au început să curgă imediat sub privirile curioase ale păpădiei. Când cei doi hoinari au ajuns la poarta casei noastre și au întâlnit-o pe Ania, fetițul era mai înflăcărată ca un fluturaș. Le-a spus clar și răspicat celor doi cum se numește, aplecându-se veselă imaginar spre ei:

-OanaAniaCarla și am trei ani!

După vreo jumătate de oră, după ce am trecut împreună prin toate ritualurile noastre zilnice, au mâncat, au dormit, au făcut baie, pișu la oliță și s-au jucat cu toate celelalte animăluțe din curte, a venit timpul pentru somnul de seară, le-am zis noapte bună și am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea-așa! Pam-pam! (pam-pam-ul este obligatoriu ca să se înțeleagă sfârșitul poveștilor sau al cântecelelor).

Păpădia a mai vrut apoi un cântecel să audă. I-am cântat Twinkle-twinkle vreo 10 minute pe repeat, apoi m-am oprit și am pupat-o de somn ușor. S-a foit vreo câteva minute și mi-a cerut apoi să-i mai cânt puțin. 

-Mă doare gâtul, soare!

-Cântă încetișor, mami!

Am început să fredonez zâmbind: puiuțul meu are nevoie de vocea mea ca s-o liniștească spre lumea viselor frumoase.

Dimineață, când s-a trezit, a sărit în brațele domnului tătic:

-Taaaaati, mi-a spus mami povestea cu Tom și Jerry și era și Ania și tati și mami și Masha și Enzo și Lulu și Pisi și Vera și Leon șiiii …. șiiii găinile erau acolo toate-toate!!!

Trebuie să recunosc, m-am simțit nițeluș cam mândră de mine! I still got it! 🙂

Sursa foto: http://complianceandethics.org

 

 

Poveste personalizată cu Tom și Jerry în familie
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *