Ania e fascinată de Chase, cățelul polițist din Patrula Cățelușilor. Ca urmare, e interesată de acest domeniu al activității polițiștilor. Cum despre fraude financiare, corupție, crime, șantaj, violuri, molestare, abuzuri, etc, e puțintel cam devreme și cam sumbru de povestit la 3 ani, ne-am axat pe regulile rutiere și pe furturi minore. 

Când se urcă în mașină, știe că Chase nu acceptă sub nicio formă să fie cineva care nu stă în scăunelul lui și nu are centura de siguranță pusă. În plus, vedem adesea prieteni și colegi de-ai lui Chase care dirijează circulația. E și mândră tare că bunicul matern, Dorin, a fost o grămadă de timp coleg de breaslă cu acesta.

Cu furturile e familiarizată relativ. Știe de ce există camerele de supraveghere în casă, știe că lui Lulu îi cam place să-i fure oasele lui Enzo și, atunci când mami mai șterpelește o bucățică de ciocolată din porția fetițului știe să strige sus și tare:

-Heeeeeei, maaaamiii, nu fura de la Ania!!

Când are copii în vizită, deocamdată, poate și datorită faptului că e singură la părinți, nu este deloc posesivă cu jucăriile ei. Le împarte cu drag, ba mai mult, e de acord uneori și să le ofere cadou.

Lucrurile însă se schimbă radical atunci când mergem la cumpărături și, printre altele, achiziționăm și cadori pentru păpădie. Atunci e cel mai simpatic omuleț, diferit total de cel care, acasă, se ghidează după alte convingeri. 

În primul rând, așezată în coșul mare de cumpărături, solicită să țină în brațe toate produsele care îi aparțin, indiferent câte ar fi la număr, sau cât de voluminos s-ar prezenta ele. Urmează apoi partea cea mai amuzantă: de câte ori câte un trecător pasiv se află în proximitatea noastră, păpădia strânge cu putere cadourile la piept, se încruntă amenințător spre el și-l ceartă cu degețelul:

-Nu ai voie să furi cadourile lui Ania!!!

plângându-mi-se apoi, îngrijorată:

-Ai văzut, mami? A vrut să fure jucăria lui Ania!

De cele mai multe ori, trecătorul nici nu observă reacția păpădiei, alteori, nu înțelege ce vrea ea de fapt să îi comunice. 

Pe noi, bineînțeles că ne amuză teribil. Am încercat însă să îi explicăm că aceia sunt oameni ca și noi, care nu au intenții malefice și că, oricum, mami și tati sunt foarte vigilenți în protejarea bunurilor fetițului, nelăsând pe nimeni să se aproprie prea mult de ele. Puica însă consideră că paza bună, trece primejdia rea. Poate că totuși n-ar strica prezența unui polițist în centrele comerciale pe care le frecventăm noi.

Până atunci, ne consolăm însă cu gândul că această minunată făptură zămislită din noi, va ști în viitor să lupte aprig pentru drepturile ei și nu se va lăsa prea ușor furată, așa cum, din păcate, se întâmplă acum la un nivel atât de înalt! 

Sursa foto: http://www.policemag.com

 

 

Polițist între Ania și trecătorii grăbiți
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *