Ne aflăm din nou în căutarea somnului de seară. Apele s-au liniştit, mami şi tati au fost eliberaţi din funcţiile de provideri ai distracţiei şi acum se prefac în întuneric că dorm. Ania îşi povesteşte singurică despre ale ei:

Skye aldeiu’ ute au-au-au-auuuu!!! Muscă liba auuu!!(respiră sacadat cu limba scoasă de-un cot).

Adică Skye a mâncat ardei iute şi a trecut prin ce a experimentat şi păpădia când a pus limba pe ardeiul lui tati uitat pe masă. Stătea cu limba afară, muşcată (aşa cum mai face Masha câteodată) de pişcăţeala ardeiului şi îmi cerea să rezolv situaţia.

Începe apoi o simfonie de cucurigu pe vreo 39 de voci, care mai repezite, care mai domoale, care mai mieroase, care mai aspre.

-Mami, tati somn nani!! (imită nişte sforăituri care cutremură pereţii).

Îşi schimbă poziţia şi se împiedică în pernă. Începe să tragă de ea ca s-o aranjeze. Nu poate. Se ridică în fund şi observă că trăgea de perna mea. Se opreşte:

-Pelna mami nu Ania! Nu-nu Ania pelna mami! (referire la o altă seară cu somnic pierdut când fetiţul decisese să construiască un turn din perne. Tati acceptase să-şi sacrifice perna pentru bunăstarea turnului dar mami subliniase că perna este a ei şi doreşte să o păstreze; după o mică luptă pentru stabilirea limitelor, perna lui mami a fost declarată etern doar a lui mami).

I se face cald şi decide să se dezbrace. Se chinuie vreo 5 minute să-şi scoată mânuţele pe la gât, trăgând de bluză prin toate direcţiile. Când în sfârşit reuşeşte să le elibereze, răsuflă uşurată. Se uită stânga-dreapta. Nicio mişcare, aşa că decide să se răsplătească singură:

-Asa, Ania! Asa-asa, bine! Bavoooo, Ania!!! în timp ce se aplaudă cu entuziasm.

Zău că nu ştiu cum pot unii părinţii să-şi controleze râsul în astfel de situaţii. În surdină, ce-i drept, dar la noi în cameră se auzeau hohote când dintr-o parte, când dintr-alta, mascate imediat de linişte. După ce a adormit păpădia, ne-am întâlnit amândoi în bucătărie ca să ne eliberăm de tot rîsul din noi:

-Ai auzit-o pe aia cu perna? Mi-am muşcat limba aşa tare că mi-au dat lacrimile! Cât de drăgălaşă poate să fie!!!

Momente simple din familie dar prea preţioase ca să fie lăsate să alunece nemenţionate în uitare.

Sursa foto: https://www.videoblocks.com

 

 

Simfonia somnului de seară pierdut
Tagged on:                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *