Ania merge cu Auri și Dorin în parc. Se joacă cu copiii dar interacțiunile lor acum sunt mai mult de observare reciprocă. Când se întorc acasă, contemplativ, Ania ajunge la concluzia că îi lipsesc unele din jucăriile din parc și lansează o solicitare verbală:

-Dorin, vreau să-mi cumperi și mie două parcuri să am în curte!

Încurajați de această cerință, și numai, avem o viziune mai clară asupra petrecerii care i-ar plăcea fetițului de ziua ei.

Petrecerile de la spațiile de joacă, cel puțin la această vârstă și cel puțin în cazul păpădiei, deși foarte convenabile pentru părinți, mi se par impersonale, toate la fel, și nu prea oferă ocazia copiilor să socializeze adecvat. Când participă la asfel de distracții, puica îi ignoră pe cei din jur și-și vede liniștită de trambulina sau de toboganul ei. În cazul copiilor mai mari, care sunt și colegi deci se cunosc mai bine, probabil că e distractiv. Dar în cazul nostru, nu funcționează. În plus, e păcat, dacă avem la dispoziție o curte generoasă, să nu profităm de ea.

Așadar, planurile noastre pentru petrecerea puicii sunt următoarele:

-pentru petrecerea cu copii (cea cu familia va fi chiar de ziua ei), ne vom întâlni cu toții în curtea de la Șoimuș

-cu mâncarea nu ne agităm foarte tare: pizza, sosuri, ronțăieli, băuturi, pe sistemul bufet suedez

-decorul pentru copii va fi natura primăvăratică, baloane, un balon umflat în forma cifrei 4 și în plus, bineînțeles (fețe de masă, farfurii, pahare, paie de băut, șervețele, coifuri și trompețele cu Patrula Cățelușilor, My little pony sau alte animate.

-tortul comandat este din ciocolată, cu cremă de ciocolată, ornat cu ciocolată.

-ca recuzită avem: trambulina mare și încăpătoare, jucării diverse, baloane de modelat, foi de colorat și creioane, măsuță și scaune, cort, mașinuțe, trotinete, motoare, tobogan, perete de escaladă, leagăn, nisip și jucării de nisip, ponei de sărit, jocuri distractive, cărticele și stația de karaoke cu două microfoane, întrucât avem vreo câteva mămici fascinate de acest obicei iar păpădiei îi place tare mult să-și audă vocea la microfon.

-mami mai posedă și o listă cu activități distractive menite să faciliteze interacțiuni și multe hohote de râs, de tipul ascunselea, 1,2,3 la perete Stop!, concurs de sărit cu sacii pe iarbă, vânătoarea de comori, etc.

La petrecerea de a doua zi, din curtea de la Deva, avem programate grătare, încercarea tuturor cadourilor primite, un nou tort de ciocolată și multă iubire de primit și oferit.

Sperăm că am ghicit dorințele puicii, că se va distra la petrecerile de ziua ei, că planurile noastre vor funcționa, însă, cred că cel mai important lucru este să fim acolo cu tot sufletul, în fiecare moment petrecut împreună!

Sursa foto: http://www.travelorders.com

Planuri pentru petrecerea păpădiei zâmbărețe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *