Eu sunt mare fană de aluaturi: pizza, dumplings, foietaj, plăcinte, clătite, orice e cu aluat, e delicios. În perioada dietei Dukan, această categorie culinară însă mi-a fost interzisă și trebuie să recunosc că, după ceva vreme, am început să-i simt dorul.

Ca atare, acum, am decis să mă răzbun nițeluș pentru vremurile de restriște pe care le-am trăit cândva. Am încropit această rețetă pe care o mănânc săptămânal, fără a avea însă efecte adverse asupra siluatei mele. Poate și fiindcă nu mai fac excese și, deși o mănânc seara, mă abțin totuși din a o combina cu un ciolan de porc asezonat apoi cu un tort de ciocolată. Cum oricum mănânc pâine la fel ca înainte, corpul meu s-a reobișnuit să asimileze carbohidrații adecvat, se pare.

Ingrediente:

-1 pachet aluat de foietaj congelat

-2 cepe

-2 morcovi mici

-4-5 căței de usturoi

-2 ardei kapia

-1 dovlecel mai mic

-1 borcan mic de ciuperci conservate

-2 linguri de ketchup de casă

-100 g cașcaval

-125 bacon sau șuncă

-sare, piper, boia dulce și oregano după gust

-ulei pentru prăjit

-1 ou

Mod de preparare:

Aluatul de foietaj se lasă să se dezghețe la temperatura camerei și se desface ușor, să nu se rupă.

Se toacă toate legumele cubulețe. Se pune la călit ceapa cu puțină sare și usturoiul. Se adaugă apoi morcovii și ardeiul kapia. Se pune și baconul tăiat cubulețe și se asezonează cu sare (dacă mai e nevoie), piper, boia dulce și oregano. Se adaugă și dovlecelul și ciupercile scurse și tocate mai mărunt. Se îmbogățește compoziția cu ketchup-ul de casă și se mai lasă câteva minute pe foc. După ce s-a răcit puțin compoziția, se adaugă și cașcavalul ras, cu grijă să nu se topească.

Aluatul de foietaj se taie în două și se așează o parte pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde compoziția de legume și se sigilează cu cea de-a doua parte, presând marginile cu dinții unei furculițe. Se fac câteva găuri în aluat cu furculița, deasupra și se unge apoi cu oul bătut. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până când se umflă aluatul și se rumenește deasupra.

Eu mănânc această plăcintă foietaj cu brânză Danish White și cu ketchup de casă alături.

Poftă bună!

Plăcintă foietaj cu legume și bacon
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published.