Cu carnea e ușor. Îmi vin rapid idei de rețete șau dacă nu, o prăjesc pur și simplu. La garnituri însă mereu trebuie să mă gândesc ceva mai mult.
Ania mănâncă săptămânal fasole verde dar pe cea uscată nu o prea folosim decât în ciorbe cu ciolan afumat sau când mai face tata iahnie. Așa că am zis că ia să încerc eu o reinterpetare.
Rețeta de pui cu miere am găsit-o pe un site cu healthy food for kids și mi-a plăcut ce conținea . Nu știu dacă funcționează combinate pentru toată lumea dar mie mi-a plăcut.
So!
Ingrediente:
Pentru piureul de fasole:
-un castronel de fasole boabe
-2 linguri zeamă de lămâie
-2 linguri ulei de măsline
-1 linguriță de boia iute
-1 linguriță de chimen măcinat
-2 căței de usturoi pisați
-sare, piper
-smântână
-cimbru
Pentru puiul cu miere:
-1 piept de pui
-30 de grame de soia sos
-30 de grame de miere
-4 căței de usturoi pisați
-1/2 linguriță de turmeric (curcumă)
-1 lingură mare de amidon alimentar
-1 lingură mare ulei
Mod de preparare:
Dacă aveți fasole la conservă e mult mai simplu. Eu nu am avut așa că am lăsat fasolea în apă peste noapte, apoi am fiert-o în 3-4 ape și în ultima am adăugat niște cimbru. Am scurs-o de apă, am pus zeama de lămâie și ulei și am pisat-o cu blenderul vertical. Dacă vreți un piure fin, dați apoi fasolea prin sită. Mi-e mi-a fost lene să mai fac și asta și oricum nu mă deranjează să simt ce mănânc.
Smântână am pus până am obținut o consistență cremoasă, mai puțin densă.
Am adăugat usturoiul pisat, chimenul măcinat, boiaua, sare, piper după gust și am amestecat bine. Pentru decorat am folosit două frunze de busuioc verde … pe care le-am mâncat. Foarte fresh mi s-a părut gustul așa că data viitoare cred că voi pune mai multe.
Am preîncălzit cuptorul la 175 de grade C.
Pieptul de pui l-am spălat și l-am uscat cu prosoape absorbante, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite.
Am încins uleiul în tigaie la foc mare și am prăjit pieptul de pui vreo două minute pe ambele părți, apoi l-am așezat într-o tavă.
Din soia sos, usturoi pisat, miere, turmeric și amidon am făcut un sos pe care l-am amestecat temeinic și cu care am uns apoi pe toate părțile bucățile de pui.
Am băgat tava la cuptor 10 minute. Am întors carnea, am mai pus deasupra sos din tavă și am mai lăsat-o 10 minute la cuptor. Gata!
Da, mă uit prea mult la Chefi la cuțite! Pe net, când doarme Ania! Îmi plac cei trei chefi că sunt haioși și mișto. Bontea e preferatul meu dar mă amuză toți. De aici și tentativele (eșuate, de altfel 🙂 ) de plating. Și sosul meu nu seamănă cu un spermatozoid ci e un calamar în toată regula (are ochi și nas și gură), că doar vorbim de mâncare, ce Dumnezeu!! :))
Poftă bună!