Noi suntem mari admiratori ai consolei Nintendo Wii. Motivele sunt mai multe: o alternativă minunată și mult mai distractivă de a face sport, mișcare, de a ne perfecționa îndemânarea, de a ne uni toți la un loc, de a râde în hohote, de a ne întrece în iscusință, de a ne bucura și de a ne regăsi în personajele amuzante pe care singuri le creăm după asemănarea și preferințele noastre.

Posedăm trei jocuri de la consola Nintendo: Wii Sports, Wii Sports Resort și Wii Fit Plus. Deși sportivul casei este domnul tătic ce practică cu succes în mediul real și tenis de câmp, tenis de masă, baschet, fotbal, biliard și chiar șah, nici noi două nu ne lăsăm mai prejos: eu cu sportul meu zilnic iar Ania cu alergatul, cățăratul, săritul, rostogolitul, învârtitul și jucatul ei permanent. În mediul virtual însă fiecare dintre noi are șanse egale și minunat este că fiecare dintre noi are jocurile lui la care se pricepe mai bine decât ceilalți.

Atât de departe a mers fascinația noastră pentru Nintendo Wii încât seara, înainte de culcare, vizionăm pe Youtube împreună filmulețe postate de alți pasionați ca noi, în principal cu Wii Party, un joc pe care ne dorim și noi să-l achiziționăm.

Unul dintre împătimiții acestui joc este un personaj numit Maurits, care are zeci de filmulețe și milioane de urmăritori. A investit atâta timp în perfecționarea caracterului lui încât aproape de fiecare dată câștigă orice joc ar avea de dus.

Ceea ce, pentru păpădie, care e mulată mai mult, se pare, pe spiritul non-combatant al americanilor, pe empatie și bucurie generală, a început să devină destul de enervant:

-Iar a câștigat Maurits, ăsta??? Oooof, dar eu vreau să câștige și roșu, galben și verde (Maurits e îmbrăcat în albastru), sărăcuții. Să se bucure și ei așa de tare la final, nu să stea supărați tot timpul ca acuma!

Eu și Florin, mai competitivi din fire, ne simțim nițeluș rușinați. Uite că fetițul ne mai dă o lecție de moralitate: nu contează cine câștigă atâta timp cât toată lumea se simte bine!

Sursa foto: wiiparty.fandom.com

Pierzi și câștigi cu consola Nintendo
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *