Timpul meu este petrecut cu Ania. Fie că ne jucăm, mâncăm, dormim, ne plimbăm, cântăm, gătim, dansăm, râdem, fie că eu am treabă şi Ania stă lipită de mine aşteptând să termin.

Când se joacă împreună cu tati, bunicii, verişorii, mătuşile, unchii sau prietenii, în cele mai multe cazuri, eu sunt în preajmă. Dacă primesc cumva un permis de retragere din partea păpădiei, atunci mă ocup de treburile  mele mai elaborate şi mai minuţioase, care necesită mai multă atenţie din partea mea.

În general, însă, prefer ca atunci când gătesc să nu am prea mult de lucru. Când Ania îi face baie răţuştii, tai o ceapă. Când puica supraveghează o cursă de maşini, curăţ morcovul. Când fetiţul îşi plimbă căţelul cu căruciorul, decojesc o roşie.

Apoi o iau pe Ania în braţe şi facem magie cu ingredientele pregătite, povestind despre mâncare, căţeluşi şi despre lume.

Încerc să mănânc cât mai sănătos pentru că păpădia doreşte să guste orice mă vede mâncând. Mai scap şi câte-o picănţelă orientală now and then, că asta-i viaţa, dar încerc mereu să am variante şi pentru puiuţa mea.

Reţeta de pui cu ierburi aromatice şi roşii este extrem de simplă, rapidă şi sănătoasă. Ania nu o mănâncă :))) deocamdată, doar ronţăie îndelung la puiul cu miresme aromatice, dar eu insist şi nu-mi pierd speranţa că … poate … vreodată … dacă eu voi mânca de suficiente ori această reţetă … o minune se poate întâmpla.

Ingrediente:

-un piept de pui

-300 g de roşii cherry

-o lingură de oţet balsamic

-o lămâie

-frunze de busuioc

-pătrunjel verde

-cimbru verde

-sare

-piper

-ulei de măsline

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade C. Unge un vas de copt cu două linguriţe de ulei de măsline.

Puiul se aşează în vasul pregătit. Aranjează roşiile tăiate în jumătăţi în jurul lui.

Stropeşte puiul şi roşiile cu oţet balsamic şi ulei de măsline. Presară sare şi piper.

Deasupra celor două jumătăţi ale pietului de pui, aşează câte două felii de lămâie.

Ierburile aromatice sunt lăsate crenguţe întregi şi aranjate deasupra şi în jurul puiului şi a roşiilor şi sunt stropite cu ulei de măsline.

Reţeta originală foloseşte ca ierburi aromatice salvia şi tarhonul. Cum eu nu am avut proaspete de nici unele, am folosit busuioc, cimbru şi pătrunjel. Puteţi folosi orice ierburi aromatice vă plac şi aveţi la îndemână (de preferat ar fi să le puneţi verzi, dar dacă nu aveţi, puteţi folosi şi ierburi aromatice uscate).

Lasă puiul în cuptor până devine opac în interior, cam 25-30 de minute.

Aranjează câte un piept de pui pe farfurie, punând în jurul lui, cu lingura, cantităţi egale de roşii şi de ierburi aromatice.

Stropeşte cu puţin suc din tavă şi serveşte imediat.

Sănătoasă, gustoasă, săţioasă, aromată, simplă şi rapidă! Poftă bună!

 

 

Piept de pui cu ierburi aromatice şi roşii
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *