Greu cu celebrarea aniversărilor odorului!

La un an, am început planificarea mai ceva ca pentru o nuntă cu alai de seamă. Aveam tradiții de respectat și era primul eveniment dintr-o [maxbutton id=”62″] care urma să se raporteze mereu la acesta primul.  Am căutat din timp locații și am invitat benefeciara aniversării să le testeze și să ne comunice dacă sunt acceptabile, au ba, am făcut lista de invitați, am decis (cam de vreo 20 de ori) ce tip de petrecere i-ar plăcea Aniei, am scris invitații (pe care le-am printat și care ulterior, majoritatea, s-au odihnit după atâta osteneală, în portbagajul mașinii lui tati, care a uitat să le îmnâneze personal), am stabilit meniul, am rezervat data, am vorbitul cu fotograful (cumnatul meu) să imortalizeze preafericitul eveniment.

Ne-am decis pentru [maxbutton id=”63″] unor prieteni (o locație micuță și drăguță, cu o terasă generoasă). Alte locații cu spații de joacă pentru copii nu întruneau toate cerințele noastre.

Am îmbogățit ringul de dans cu jucării din dotările aniversatei (două corturi legate între ele printr-un tunel, umplute cu bile de plastic, un tobogan mărunțel, un leu balansoar, o oaie pe roți, o bucătărie primită în dar de la moașă, covor puzzle plus jucăriile pe care le-a primit cadou).

Tradițiile au fost mai mult decât respectate. I-am rupt și turta, i-am tăiat și moțul. De pe tava cu obiecte, cea care-i prefigurează alegerile de viață pe care le va face, fetița mea a luat parfumul (predispoziție către eleganță, rafinament, lux), echerul (înclinație spre partea reală, matematică, arhitectură) și rujul (preocupare spre frumusețe, imagine). Asta, primele trei. Pentru că n-am vrut s-o limităm, am continuat jocul cu seringă (carieră în medicină), icoană (înclinație spre spiritualitate). Și dacă vă închipuiți că ne-am oprit aici, vă înșelați. După două zile am făcut petrecere cu nașii, care n-au putut fi prezenți la prima aniversare și bineînțeles că Ania a ales din nou, de data aceasta  pix (pasiune pentru literatură, studiu) și inel (cochetărie și noroc la bani). Așa că, acum dormim liniștiți, copilița noastră are viitorul asigurat. Nici nu vreau să mă gândesc ce ne făceam dacă, Doamne ferește, îi plăcea matematica și ea nu luase echerul de pe tava cu obiecte care-i decid [maxbutton id=”64″] Cum îi dădeam noi vestea asta? Considerăm că Ania a făcut alegerile înțept, responsabil și asumat, nicidecum după cât de gustoase păreau să fie.

Au reușit la această petrecere, în sfârșit, Ania și tati să danseze pe melodia care mami a stabilit că va fi a lor: Daughter – Loudon Wainwright III, dans care a fost amânat la petrecerea de botez (motivul îl găsiți aici  Botez, religie și spiritualitate )

Am avut din nou prezentare Power Point cu imagini din primul an de Ania.

Printre invitați (exceptând familia: bunici, unchi, mătuși, verișori, moașa) s-au numărat și doi pici de aceeași vârstă cu Ania (toți trei sunt născuți la diferență de câteva zile) și încă trei prietene mai mari. Nefiind interesată de oameni noi, în această perioadă, nu am vrut să o forțăm să socializeze prea mult. Și bine am făcut. În timp ce adulții stăteau la mese, cei trei piticuți se ignorau reciproc, cu mare patos. După vreo oră de activități pe ringul de joacă, Ania a obosit, a început să fie mârâită, a vrut să stea doar la mine în brațe, departe de lume, așa că mare parte din petrecere, eu m-am plimbat cu puica în brațe, prin curtea restaurantului. Din fericire, am avut noroc de o zi frumoasă și caldă.

Una peste alta, totul a ieșit bine. Cam așa cum se întâmplă la toate petrecerile de un anișor. Părinții se agită să-i facă odorului petrecere mega tare, odorul se plictisește cumplit (asta în cel mai bun caz), invitații sunt nebăgați în seamă că atenția părinților e centrată exclusiv pe aniversat, dar rămân pozele care să-i spună unui adolescent tardiv:

– Mamă, ce petrecere mișto ai avut! Păcat că nu-ți amintești nimic! Pe de altă parte, este posibil să mai ai, în viața asta, petreceri despre care să nu-ți amintești nimic, așa că n-o considera o mare pierdere. Măcar părinții tăi au fost mulțumiți de ei!

Acesta era textul invitației pierdute printr-un portbagaj întunecat:

INVITAȚIE

ATENȚIE!! Sunt adorabilă!!! Fascinantă!!! Minunată!!! Toată bună de iubit!!! Extrem de deșteaptă și extraordinar de frumoasă!!! Magică!!  Tot ce fac eu este captivant!!!! Știind toate acestea de la mami și tati, care mi le spun în fiecare zi, prima mea petrecere aniversară nu poate fi decât ultra, super, mega top secretă pentru că mi-e teamă de fanii care pot deveni obositori!! Ați fost aleși cu atenție să fiți invitați la acest eveniment pentru că  sunteți foarte speciali!! Pentru siguranța voastră nu vă pot da multe informații, decât …  continuați-vă viețile cât de firesc puteți până în 31 martie când ne vom întâlni, undeva după-amiaza. Veți fi contactați de mami sau tati cu detalii ulterioare. Vă aștept cu drag, pupici cu sclipici de Ania!

Sursa foto:  www.whatsuplife.in, www.shutterstock.com, www.invitations-and-more.com

 

 

Petrecerea de un an
Tagged on:                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *