Dacă la capitolul mâncare, bătălia pastelor cu celelalte preferințe culinare ale păpădiei, rămâne de neînvins, am zis să mai diversific măcar tipul pastelor și am apelat și la o porție de penne, care, total previzibil, au înregistrat un mega succes.
Ingrediente:
-250 g penne
-250 g șuncă
-2 cepe medii
-4 căței de usturoi
-200 g mozzarella
-100 g parmezan
-200 ml bulion
-200 g smântână
-sare, piper, puțină boia
-ulei de prăjit
Mod de preparare:
Ceapa se curăță și se taie julienne, usturoiul curățat se toacă mărunt. Șunca se taie cubulețe. Mozzarella și parmezanul se dau pr răzătoare.
Pennele se pun la fiert în multă apă cu sare și se lasă mai puțin cu două minute decât timpul indicat pe ambalaj. Ceapa și usturoiul cu sare se călesc în ulei până se înmoaie puțin ceapa, se adaugă piper, boia și șunca. După ce s-au călit bine se adaugă bulionul, se mai lasă câteva minute, se oprește focul și se pune și smântâna.
Într-un vas de cuptor se amestecă toate ingredientele: pene, compoziția cu șuncă și deasupra se presară mozzarela și parmezanul. Se introduc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până când se rumenesc la suprafață.
Poftă bună!