De când era bebeluș am ținut foarte mult la siguranța Aniei în mașină. De la scoică am trecut la scaunul rear facing, apoi la scaunul cu fața la direcția de mers.

Când a început să-și descopere nevoia de independență, păpădia a avut o perioadă când refuza să stea țintuită într-un loc. Așa au început mofturile cu privire la scaunul de mașină. Recunosc, atunci când drumurile erau scurte, mai făceam concesii. Niciodată însă la drum lung.

De vreun an am găsit soluția salvatoare. Sau, mai degrabă, ne-a arătat fetițul soluția salvatoare. Eram cu mașina prin oraș și Ania a văzut în mijlocul unei intersecții un polițist ce dirija circulația. Extrem de entuziasmată ni l-a arătat strigând:

-Uite, mami, tati, e Chase!!!

Deși domnul polițist nu avea mustăți sau coadă, păpădia a recunoscut imediat celebra uniformă pe care acesta o avea în comun cu simpaticul cățeluș polițist din Patrula Cățelușilor.

Următoarea dată când Ania a apelat la nazuri la urcarea în scaunul de mașină, i-am povestit realitatea prin ochii ei:

-Iubire, îți amintești că l-am văzut pe Chase prin oraș? Să știi că Chase este cel care spune că toți copiii au voie să circule cu mașina doar dacă stau în scaunul lor și au pusă centura de siguranță. Altfel, se pot întâmpla accidente neplăcute și toată lumea știe că Chase se gândește la siguranța tuturor.

De atunci, nu mai avem nicio problemă cu scaunul de mașină. Ania se urcă singură în el, îmi cere să-i ajustez și să-i închid centura în timp ce îmi explică mie că Chase vrea ca toți copiii să meargă doar în scaunul de mașină. Ba mai mult, de vreo câteva săptămâni, a extrapolat această idee și i-a implicat și pe ceilalți membri ai patrulei în această afacere. Așa că acum, de câte ori urcăm în mașină, trebuie să ascult întreaga explicație:

-Mami, Chase și Sky și Marshall și Rubble și Zuma și Rocky și Everest șiiiii …. ăăăă Trucker șiiiiiiii Robodog zice copiii în scaun doal, mami!

Mulțumim, Chase, pe această cale, că ne ții puiul în siguranță!

Sursa foto: www.imminet.com

 

 

Patrula cățelușilor și scaunul de mașină
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *