Se pare că doi ani este vârsta când apar preferințele pentru personaje din desene animate. Ania a avut și până acum desene animate care îi plăceau mai mult decât altele dar nu pot spune că erau preferate.

Pentru Radu, prietenul Aniei, personajul preferat este Mr. Bean. Păpădia s-a îndrăgostit, bineînțeles de Patrula cățelușilor.

Așa că i-am achiziționat pe toți cei șase eroi: Marshall (pompierul), Rubble (constructorul), Rocky (ecologistul), Skye (aviatoarea), Zuma (scafandrul), Chase (polițistul), altfel cunoscuți și ca: Mașal, Labăl, Oachi, Cai, Juma și Ceis.

De când i-a primit, Ania este nedespărțită de ei. Doarme cu ei în pat, îi înghesuie lângă ea la masă (sporind pentru mine provocarea de a manevra lingurița printre cei șase lătrători), îi scoate afară, îi duce la plimbare și se asigură că nu lipsește nimeni de la raportul de seară.

Îi cunoaște fiecăruia abilitățile speciale pe care le are astfel că Zuma va fi cel care va înota în piscină alături de ea, Skye va fi aceea care va zbura cu avioanele pe cer, Marshall va stinge orice ”ocu arș” (focul arș) va întâlni în cale iar Rubble va găsi orice groapă în care să se ascundă.

Îi înșiră pe toți unul lângă celălalt și apoi mă cheamă să-i strig pe fiecare în parte. Apoi îi separă și-l așează pe Chase pe cal, Skye pe broasca țestoasă, Rocky pe cuburile primite de la Isa, Zuma pe stepperul de la Adriana, Marshall pe scaunul ei pliant și pe Rubble în căruciorul de cumpărături.

Mă ia de mână și mă duce să-i descopăr cu uimire pe fiecare pe rând. Râde fericită când vede că-i cunosc și-i chem la mine.

Îi prezintă bucuroasă oricui vine în vizită la noi, accentuând fiecare nume ca să se asigure că nou sositul nu îi va uita.

Îi apără de colțișorii Mashei și o ceartă atunci când se găsește să-l tragă pe câte vreunul prin bucătătrie după ea.

Îi așează pe toți cu fața la televizor și-i pune să se uite la desenele animate ale căror personaje principale sunt chiar ei.

Seara, la culcare, îi cheamă îndelung pe fiecare și adoarme cu două din cele șase personaje în brațe, de fiecare dată altcineva, ca să nu se supere între ei.

Pe lângă cei trei cățeluși însuflețiți, ne-am mai îmbogățit cu încă șase acum. Ceea ce nu e tocmai floare la ureche pentru noi, mai ales că aceștia trebuie să ne însoțească peste tot. Cred că vă puteți imagina și singuri ce drăguț e când păpădia a obosit să-i guverneze și mi-i înmânează mie pe toți șase, ca pe cea mai de preț comoară.  Pe lângă poșetă, geantă, păpădie, cana de apă, mai am acum mâini libere și pentru șase personaje de pluș. Fericirea din zâmbetul Aniei și duioșia cu care îi privește merită orice efort în plus. Nu pot însă să nu mă gândesc, i-o fi greu tare oare Cristinei care are de cărat doar una bucată Mr. Bean plușat?  

Sursa foto: http://agenda.diputaciondepalencia.es

 

 

Patrula cățelușilor și personaje preferate
Tagged on:                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *