Ideea acestei rețete de paste fusilli mi-a venit după ce am observat-o pe fetiț câteva zile la rând devorând o tavă de pizza de casă. Așa că am hotărât să transform pizza în paste și, folosind cam aceleași ingrediente (șuncă, ardei, ciuperci, oregano, ketchup de casă) să încerc obținerea unui gust asemănător. Ania, bineînțeles că mi-a întâmpinat avântul cu mult entuziasm și cu multă poftă.

Easy-peasy!

Însă când mama Lili, bunica păpădiei, ne-a onorat cu prezența și s-a lăsat servită cu o farfurie de paste pe care a lăudat-o, mâncat-o și cerut apoi rețeta, am zis că ar fi bine ca această reușită să nu rămână anonimă și s-o notez și aici pe blog.

Eu am folosit paste fusilli pentru că arată simpatic și-mi place că sosul se prinde în vârtecușurile lor, ușurând astfel procesul de organizare al linguriței perfecte. Dar, bineînțeles că nu asta stă reușita rețetei. Așadar:

Ingrediente:

-250 g paste fusilli (sau orice paste preferați)

-300 g șuncă

-1 ardei kapia

-1 ceapă

-4 căței de usturoi

-200 g ciuperci din conservă (sau crude)

-300 ml ketchup de casă (sau sosul de legume preferat)

-400 ml bulion

-1 lingură oregano uscat

-sare, piper

-ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se taie cubulețe ceapa, ardeiul, șunca, se toacă usturoiul. Se călește ceapa și usturoiul două minute, cu un praf de sare. Se pune ardeiul și se mai lasă puțin, apoi se adaugă șunca. Se condimentează cu sare, piper, oregano. După ce se călesc câteva minute împreună, se adaugă ciupercile și se lasă să scadă. Se pune apoi ketchup-ul, bulionul și foaia de dafin și lasă câteva minute pe foc.

Între timp, se fierb pastele pe jumătate și se adaugă în sos, alături de o ceșcuță din apa cu sare în care au fiert, dacă este necesar.

După ce pastele sunt fierte, se lasă acoperite în vas ca să absoarbă sosul.

Poftă bună!

Paste fusilli a la pizza
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *