Ania e înnebunită după paste așa că încerc să-i satisfac cât de des pot, această poftă culinară. De cele mai multe ori fac paste cu bacon sau cu carne de vită tocată, dar astăzi aveam chef să încerc cu piept de pui.
Am mai pus niște legume, brânzeturi și le-am parfumat cu busuioc verde din ghiveciul pe care-l țin în bucătărie, singura plantă din casă deoarece am o istorie urâtă în îngrijirea florilor. De busuioc însă am mare grijă și sunt foarte conștiincioasă cu udatul lui. Dar până când n-oi găsi vreo rețetă cu frunze de ficus în ea, relația dintre noi este una imposibilă.
Păpădia nu prea înghite carnea. O mestecă și-o scuipă din gură. Așa că pieptul de pui l-am tăiat mărunt la cuțit, l-am uns cu ulei de măsline și l-am mărunțit și mai tare cu blenderul vertical. Toate astea pentru că mi-a fost lene și mi s-a părut mai complicat să mă duc în vecini până la mașina de tocat carne a lui Dorin. Întreaga operațiune este inutilă pentru cei care cunosc drumul cărnii spre stomac.
Am vrut neapărat să pun și ciuperci pentru că Ania le mănâncă doar pe pizza și m-am bucurat că am putut să le integrez în această rețetă. Sunt adepta diversității și încerc să-i ofer fetițului cât mai multe variante culinare.
Brânza Danish White este preferata mea dintre toate brânzeturile, o brânză daneză foarte fină, sărată, poate fi unsă pe pâine la fel cum poate fi și consumată în salate. Se topește imediat în mâncăruri oferind o consistență cremoasă acestora. O mănânc cu orice, este nelipsită din frigider și Aniei îi place la fel de mult.
Ingrediente:
-1 piept de pui
-200 g de ciuperci champignon
-150 g dovlecel
-5 căței de usturoi (da, îmi place mult usturoiul)
-100 g brânză Danish White
-50 g brânză de burduf
-350 g de smântână
-10 frunze de busuioc
-jumătate de pachet de spaghete
-unt
-ulei de măsline
-sare
-piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie în bucăți potrivite pentru o înghițitură (asta dacă nu vreți să urmați procedeul meu). Ciupercile se curăță și se taie bucăți mai mari pentru că se vor micșora, atât pălăriile cât și picioarele. Dovlecelul curățat de coajă se taie în cubulețe. Usturoiul se curăță și se mărunțește cu presa.
Topiți untul în tigaie (combinat cu puțin de ulei de măsline dacă nu ați uns deja carnea cu el), căliți câteva secunde usturoiul și adăugați carnea. Lăsați-o pe foc până își schimbă culoarea. Adăugați ciupercile și măriți focul ca să scadă lichidul pe care îl lasă. Puneți dovlecelul și lăsați-l până se înmoaie (mie îmi place să fie mai al dente).
Fierbeți pastele în apă cu sare.
Adăugați brânzeturile peste legume și pui și amestecați până se topesc. Puneți smântâna și frunzele de busuioc, asezonați cu sare și piper. Adăgați sosul peste pastele scurse de apă și înfruptați-vă din plin!
Poftă bună!