Încă nu am cunoscut un copil căruia să nu-i placă pastele. Păpădia nu face excepție.

Când mă așez și eu obosită după cinci feluri de mâncare gătită pe care fetițul le-a testat pe rând și a decis că ”bleah” (noroc că nu îi erau ei destinate), vine Ania lângă mine, mă îmbrățișează și mă anunță mieros:

-Mami, pațe (paste).

-Păi bine mă, gândăcică, nu te-ai putut și tu gândi că vrei paste când mă trăgeai de pantaloni să vezi ce minuni se întâmplă prin oale?! Unde erau 5, mergea și a 6-a. M-ai lăsat să termin tot ca să pot s-o iau de la capăt?! îi răspund eu teatral afectată.

-Mmmmm (se gândește la răspuns cu degetul la gură) … DA!

-Bine, puică, hai să facem paste!

Și uite așa am dat peste această rețetă îmbogățită de mine, extrem de rapidă și, după cum s-a constatat la final, chiar delicioasă, pe care o notez repede aici să-mi fie la-ndemână când mi-o mai cere-o fetițul.  

Ingrediente:

-200 g de pene

-200 g roșii decojite din conservă (puteți folosi și roșii proaspete decojite)

-1 ardei capia

-1/2 ceapă roșie

-2 căței de usturoi

-1 lingură mare de unt

-1 lingură de smântână

-5 frunze de busuioc

-sare, piper

Mod de preparare:

Ardeiul capia se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 15 minute (îl puteți întoarce la jumătatea timpului) apoi se lasă într-un vas acoperit până se răcește (ca să-l puteți curăța ușor).

În blender se pun roșiile decojite din conservă cu suc cu tot, ardeiul capia și frunzele de busuioc și se transformă într-un sos.

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor.

Căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt în unt, adăugați sosul de roșii și o ceașcă din apa în care au fiert pastele și lăsați să scadă la foc mic. Potriviți de sare și piper.

Adăugați pastele scurse în sos și mai lăsați-le 2 minute să se acomodeze cu acesta. La final, opriți focul și adăugați smântâna, amestecând până se încorporează bine.

Poftă bună!

 

 

Paste cu sos de ardei copt și roșii
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *