Încă nu am cunoscut un copil căruia să nu-i placă pastele. Păpădia nu face excepție.
Când mă așez și eu obosită după cinci feluri de mâncare gătită pe care fetițul le-a testat pe rând și a decis că ”bleah” (noroc că nu îi erau ei destinate), vine Ania lângă mine, mă îmbrățișează și mă anunță mieros:
-Mami, pațe (paste).
-Păi bine mă, gândăcică, nu te-ai putut și tu gândi că vrei paste când mă trăgeai de pantaloni să vezi ce minuni se întâmplă prin oale?! Unde erau 5, mergea și a 6-a. M-ai lăsat să termin tot ca să pot s-o iau de la capăt?! îi răspund eu teatral afectată.
-Mmmmm (se gândește la răspuns cu degetul la gură) … DA!
-Bine, puică, hai să facem paste!
Și uite așa am dat peste această rețetă îmbogățită de mine, extrem de rapidă și, după cum s-a constatat la final, chiar delicioasă, pe care o notez repede aici să-mi fie la-ndemână când mi-o mai cere-o fetițul.
Ingrediente:
-200 g de pene
-200 g roșii decojite din conservă (puteți folosi și roșii proaspete decojite)
-1 ardei capia
-1/2 ceapă roșie
-2 căței de usturoi
-1 lingură mare de unt
-1 lingură de smântână
-5 frunze de busuioc
-sare, piper
Mod de preparare:
Ardeiul capia se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 15 minute (îl puteți întoarce la jumătatea timpului) apoi se lasă într-un vas acoperit până se răcește (ca să-l puteți curăța ușor).
În blender se pun roșiile decojite din conservă cu suc cu tot, ardeiul capia și frunzele de busuioc și se transformă într-un sos.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor.
Căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt în unt, adăugați sosul de roșii și o ceașcă din apa în care au fiert pastele și lăsați să scadă la foc mic. Potriviți de sare și piper.
Adăugați pastele scurse în sos și mai lăsați-le 2 minute să se acomodeze cu acesta. La final, opriți focul și adăugați smântâna, amestecând până se încorporează bine.
Poftă bună!