De ziua lui soră-mea, am mâncat niște paste cu sos de roșii grozave la ea. Cum barometrul nostru culinar este păpădia și cum ea a mâncat totul până la ultima înghițitură, am luat, bineînțeles, rețeta și am pus-o în practică doar câteva zile mai târziu.

Am obținut același efect, motiv pentru care mă reped să o atașez și blogului, pentru referințe viitoare. Pe lângă că este extrem de gustoasă, se mai și pregătește ultrarapid, cu ingrediente pe care le avem prin casă (exceptând ciupercile care, conform soră-mii, e musai să fie crude, dar cum eu nu aveam, mi-am permis să fac acest sacrilegiu și să spurc rețeta cu unele conservate, dar promit solemn ca următoarele dăți să le folosesc pe cele politically correct).

Cu ocazia celebrului Halloween, Ania a primit de la Auri, ce o știe mare amatoare, o pungă de paste din griș de grâu dur, tăiate în cele mai simpatice forme de păienjeni, fantomițe, lilieci, dovleci și alte arătări înfricoșătoare și colorate diferit, care cu cerneală de sepie, care cu sos de roșii, care lăsate așa simple. Puica a vrut imediat să desfacem punga și să ne jucăm cu ele. Am reușit să o conving însă că ar fi mai drăguț să le salvăm pentru o ocazie în care se pot bucura și burticile noastre. Ei, și iacă-tă ocazia!

Ingrediente:

-500 g paste

-500 g carne tocată (vită, porc sau amestec)

-600 g ciuperci în conservă

-2 cepe

-2 pahare de vin sec

-800 ml bulion (suc de roșii)

-2 linguri busuioc uscat (verde cred că ar fi și mai bun)

-2-3 foi de dafin

-sare, piper

-ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se taie ceapa cubulețe și se călește în ulei. Se adaugă carnea tocată, sare piper, busuiocul și se lasă câteva minute pe foc. Se pune apoi vinul și foile de dafin și se lasă să scadă. Se pun și ciupercile și se lasă până se gătesc. Se adaugă bulionul și se lasă din nou să scadă puțin. Pastele fierte pe jumătate se pun în sos alături de o ceașcă din apa în care au fiert și se lasă pe foc să se împrietenească cu sosul. 

Poftă bună!

 

Paste cu ciuperci și sos de roșii
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *