Am traumatizat fetițul … din nou! Cică indiferent cât de buni se străduiesc să fie, părinții nu au nicio șansă să scape de acest efect, ăsta e unul dintre rolurile lor. 

Povesteam la un moment dat că vrem să-i lăsăm Aniei părul să crească, inclusiv bretonul. Găsisem chiar o soluție amuzantă prin care să fie acceptate agrafe, elastice și podoabe de păr. Ei bine, nu a ținut prea multă vreme această minune. Dacă eram plecați de-acasă, totul era în regulă. Cum însă ne întorceam, Ania refuza orice tentativă de a ne apropia de părul ei.

O vreme am fost răbdători, mizând pe faptul că, crescându-i părul, păpădia va fi deranjată de acesta și va fi dispusă la concesii. Wrong!!! Nu luasem în calcul ambiția fetițului, așa că ne-am trezit cu puica ce privea mai nou viața de după o claie de păr. 

Am început să o aducem în discuție pe Dana, prietena noastră coafeză și pe Misha, cățelușul ei de care Ania e îndrăgostită. Fetițul nici nu voia să audă de așa ceva. 

-Nu tunde Ania, mami!!! Dana tunde mami și Ania joacă cu Misha!

Am renunțat așadar și, într-o dimineață, când am prins-o pe puică în toane bune, mi-am asumat această responsabilitate și i-am tuns eu bretonul. 

Această acțiune a fost apoi, la o privire în oglindă, sancționată drastic de fetiț.

-Nu vleau așa, mami! Vleau fie Ania! Vleau pălul înapoi, maaaaamiii!!!

Am încercat să îi explicăm că tot Ania e, că părul îi va crește, că ea rămâne tot ea și cu un breton mai scurt, că e minunată acum că i se văd mai bine ochișorii, că nu o va mai deranja părul ce-i intra în ei, dar degeaba. De câte ori prinde câte-o privire spre oglindă, își pune mâna la ochi și ne spune că ea vrea să fie Ania!

Mă unge pe suflet că îi place atât de mult cine este, că e mulțumită de ea, că nu vrea să fie nici prințesă, nici ponei, nici mami sau vreo doamnă de la televizor dar nu pot să nu mă întreb dacă puteam manageria altfel situația, dacă nu am traumatizat-o, dacă mai pot face acum ceva. Îmi joc în gând diferite scenarii, fac calcule și previzionez rezultate.

Uuuuuf, nu e ușor deloc să fii mămică de toddler dar, Doamne, e atât de frumos!

Sursa foto: http://hairbyyeon.net/

 

 

Părul cu puteri de Ania
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *