Pe vremea mea, nu prea găseai păpuși Barbie sau, cel puțin, nu cu accesoriile pe care le au acum: bijuterii, hăinuțe, mașini, trăsuri, case, animale de companie, cai, skiuri, supermarket-uri, etc. Accesoriile sunt cele care le diferențiază unele de celelalte și promit un joc lung și îndelungat. Accesoriile sunt esența tabloului.

Nu aveau nici măcar soț și copii așa că trebuia să le găsești o familie substitut printre celelalte jucării și cum păpuși băieți nu prea erau, Ken se nimerea uneori să fie întruchipat de vreun ursuleț sau vreo altă arătare (ceea ce era un bun trailer pentru Frumoasa și Bestia).

Partea drăguță era că erai nevoită să-ți folosești la maxim imaginația și creativitatea atunci când săpai printre lucrurile din casă cu scopul de a identifica ceva asemănător cu un dormitor, o vană, o mașină, etc. Tăiai și coseai printre cârpele de șters praful ca să-i oferi lui Barbie și o vestimentație de iarnă, de mare, de dormit, de bal.

În lipsa materialului didactic satisfăcător, eu începusem să-mi desenez propriile jucării: mămici, tătici, frați, surori, animale, etc. Le desenam și coloram și pe o față și pe alta iar apoi le decupam minuțios și porneam joaca. Mama cred că mai păstrează și acum în cutiuța cu amintiri de la mine unele dintre aceste exemplare.

Când au apărut noile Barbie eram deja măricică și se presupunea că nu mă mai jucam cu păpuși. Asta însă nu m-a împiedicat să privesc cu jind spre ele.

Într-o seară, îi povesteam lui Florin despre aceste lucruri și despre suferințele mele timpurii neînțelese. I-am recunoscut că și acum mi-aș face timp să mă joc cu ele.

Ania, care asculta curioasă, se entuziasmează tare:

-Maaami, dar și eu îmi doresc să cumpărăm o păpușă Barbie!!!

Era să cad sub pat! Pe bune?? Fetițul meu care lasă păpușile prăfuite, care folosește Barbie doar ca un accesoriu ca să aibă dragonul ce răpi și Patrula cățelușilor ce salva? Își dorea ea o Barbie în tot acest timp și eu nu știam nimic despre această grozăvie?

-Chiar așa? o întreb bucuroasă.

-Daaa, mami! Nu mai știi tu reclama aia la Barbie cu cățelușul mămică ce avea un cățeluș baby și-l lua cu gurița și-l plimba peste tot?

După cum spuneam: accesoriile sunt esența tabloului și singura șansă ca să existe în casa noastră, în același timp, doi copii fericiți.

Sursa foto: www.bigw.com.au

Păpușile Barbie și accesoriile neprețuite
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *