După ce păpădia și-a băut lăpticul de seară, e timpul să purcedem spre dormitor, deci, încă un moment prielnic să alintăm fetițul și să-i arătăm iubirea noastră, cu speranța că fiecare somnic de-al ei va fi unul liniștit, fericit și descris prin lumi fantastice și minunate de vise frumoase.

Stând în picioare pe canapea, puica va alege dintre mami și tati, pe cel care are onoarea să o ducă în acea seară în brațe la culcare. Noi prezentăm câte o pledoarie însoțită de rugăminți fierbinți să fim cei aleși, arătându-i cât de mult o iubim și ne-o dorim mai aproape de noi. După ce zâmbește șmecherește cu degețelul dus la guriță a concentrare, cu ochișorii sclipitori și cu inima dansându-i de bucurie, Ania ne va alege invariabil pe amândoi.

Copiii își iubesc părinții necondiționat, pe amândoi, în aceeași măsură. Poate că în anumite momente preferă mai mult prezența unuia dintre ei, dar de iubit, îi iubesc la fel.

Pentru că domnul tătic este plecat mai mult de-acasă, Ania a găsit o cale de a-l aduce mai aproape de ea și în acest timp: vorbitul la telefon. Când i se face dor de el, îmi cere telefonul și îl sună, fie să-l întrebe diverse (unde și-a pierdut ea iepurașul albastru pe care-l avea mai înainte în mânuță), să-l informeze cu ce a mai făcut interesant (a mâncat un muc, a făcut un pârț și mami a râs, s-a cățărat singură pe dulap, etc) sau să-i spună că îi este dor de el și că-l iubește.

Am învățat-o chiar să-l sune singurică: apasă icoana de apelare, alege categoria de numere favorite, acolo unde sunt prezente și pozele inculpaților și sună, selectând între timp și speaker-ul.

Dar plăcerea ei cea mai mare este să-l sune pe Whatsapp. Deși domnul tătic nu are poză de profil, pentru că fetițul cunoaște câteva litere, îl găsește imediat și apasă mereu pe imaginea cu video call. Indiferent cât de ocupat ar fi, Florin este mereu disponibil pentru fetița lui iubită. Așa se face că puica este prezentă adesea pe la ședințele la care participă și tăticul ei, cerând să-i vadă pe toți participanții, se conversează cu clienții lui, merge whatsapp-istic cu el la cumpărături sau povestește, la o bere virtuală de după serviciu, cu prietenii lui pe care-i știe deja sau îi cunoaște atunci. Întotdeauna, la culcare, în cazul în care domnul tătic trebuie să întârzie, păpădia va solicita un ”noapte bună” spus de el și asezonat cu o serie de pupici zgomotoși prin ecranul telefonului.

Când a fost plecat la București pentru două zile, Ania a înroșit Whatsapp-ul, inclusiv pe drumul pe care tati conducea mașina. Domnul Pops, prietenul lui tati și însoțitorul lui în acea aventură, dezvoltase deja niște reflexe atunci când auzea soneria celebrei aplicații: pornea telefonul, îl îndrepta spre domnul șofer și, ocazional, la cerere, prezenta fetițului cadoul proaspăt achiziționat pentru ea, sirena-ponei Pinkie Pie care înoată de-adevăratelea în apă.

Să mai zică cineva că tehnologia nu este bună. Uite că la noi funcționează minunat și deschide ferestre spre o lume care până deunăzi, era inaccesibilă pentru fetiț.

Sursa foto: www.thestar.com.my

Păpădia și conversațiile ei cu tăticul hoinar
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *