Pentru că în această fază a dietei am permisiunea de a mânca pâine și pentru că de ceva vreme vreau să încerc să-i ofer păpădiei o variantă sănătoasă a acestui aliment, pe care îl găsești pe piață doar în varianta cu aditivi și musai și cu ceva făină albă, m-am apucat de treabă.
Ingrediente:
-500 g făină integrală de grâu
-sare
-100 ml lapte călduț
-30 g drojdie uscată
-puțin zahăr
-aprox 200 ml de apă
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte cu un strop de zahăr iar sarea se amestecă în apă. Se pun ambele lichide peste făină și se frământă într-un aluat suficient de ferm. Se lasă 15 minute la dospit, acoperit cu un șervet curat.
Aluatul se împarte apoi în două părți care se modelează rotund și se mai pun la dospit pentru încă 50 de minute – o oră. Se așează apoi cele două pâini în tavă și se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.
Parcă pâinea are un gust mai bun atunci când știi ce mănânci!
Poftă bună!