Iacătă că s-a terminat și cu Oscarurile de anul acesta. Green book, marele câștigător, este o surpriză plăcută pentru mine. Mahershala Ali este însă bucuria mea cea mai mare, el situându-se printre preferații mei încă din 2016, când, tot pentru rol secundar, a luat primul Oscar cu Moonlight (film care și în anul acela, a primit Oscarul cel mare alături de el). Este pur și simplu genial și extrem de carismatic.

Mi-a plăcut Green book și mi-a fost aproape de suflet prin prezența lui Mahershala. Povestea e frumoasă și bine construită. Spre final însă mi s-a părut că a dat-o puțin în siropoșenii hollywoodiene. Mult mai mult mi-au plăcut anul acesta, însă, filmele străine: Roma (Mexic) și Cold war (Polonia, care nici măcar nu a fost nominalizat la secțiunea filme – doar străine și regizor). Următorul în clasamentul meu, a fost însă Green book.

În privința actorilor, dincolo de Mahershala Ali, mă așteptam la Rami Malek care, după cum spuneam, a avut cred, cel mai greu rol. La feminin, aș fi mers pe Glen Close, în The wife, dar și Olivia Coleman a avut o prestație minunată. Despre Regina King nu pot spune deocamdată nimic pentru că nu am văzut încă If Beale street could talk, însă este pe lista mea de to do, alături de At eterenity’s gate cu al său Van Gogh.

Mă bucur că a luat Roma Oscar pentru regizor și film străin, însă eu le-aș fi împărțit egal cu Cold war.

Blackkklansman, dureros de real și cam abrupt, după cum îl caracteriza cineva drag din familia mea (Angela 🙂 ), a luat și el premiu pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Surprinzător de multe Oscaruri a primit Black Panther, un film pe care eu nu-l vedeam potrivit pentru această ceremonie, dar hei, eu nu sunt vreun expert.

În ciuda controverselor și scandalurilor de care a avut parte Bohemian, ca rezultat al faptului că regizorul inițial, Bryan Singer a fost acuzat de pedofilie, în ciuda solicitărilor repetate ca acest film să fie retras din lista celor nominalizate și în ciuda faptului că americanii tind să fie politically correct în orice ipostază, nu m-au surprins cele 4 Oscaruri primite de acest film, pentru actor principal, sunet și film editing.

Și, singura previzune pe care am avut curajul să o fac deoarece era mai mult decât certă, este cântecul lui Lady Gaga, Shallow.

În fiecare an, subiectul Oscarurilor este unul pe care-l dezbat cu mine însămi sau jurnalul, pe alocuri mai oferindu-i informații și lui Florin, un profan care-mi pune întrebări când mă vede sărind de bucurie prin casă la vreo decernare, pentru că, dintre apropiații mei, sunt singura care are o obsesie în această privință. Nu și anul acesta, însă, pentru că Isa, prietena mea sibiană, a văzut o bună parte din filme. Așa că, mă scuzați acum, dar am de purtat o lungă, informată și spumoasă conversație telefonică.

Sursa foto: www.cosmopolitan.com

Oscarurile 2019 au gust de prietenie
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *