Poate nu mi-am setat deloc așteptări de la ea sau poate mi le-a depășit cu mult, dar cu mâna pe inimă spun că nu este nimic care să nu-mi placă la fetița mea. Nici că scrie urâțel atunci când o văd cu câtă pasiune îi place să deseneze, nici că preferă bătălia decât să se joace cu păpuși sau zâne sau prințese, nici că detestă hainele chiar dacă, iacătă, a îmlinit deja 6 ani. Sunt atât de fascinată de ea încât cumva, tot ce ar putea fi catalogat ca minus, mie mi se pare o super calitate cu care mă mândresc. Nimic nu mă îngrijorează și am o mare certitudine că păpădia mea va fi ok, no matter what.

Nu simt nevoia să fie văzută de ceilalți frumoasă, deșteaptă, curajoasă sau educată pentru că mie îmi este suficientă exact așa cum este.

Avem o mie și una de relații într-una singură. Îmi e fetiță atunci când așteaptă cu ochișorii curioși să audă explicațiile mele sau când respectă cu strictețe limitele impuse. Îmi e mămică atunci când îmi spune cu blândețe unde am greșit și cum să procedez pe viitor. Îmi e partener de joacă atunci când pornim în aventuri și da, recunosc, când îi cumpăr cadouri, întâi mă gândesc ce i-ar plăcea ei, dar apoi și ce m-ar distra mai tare și pe mine. Îmi e terapeut atunci când doar gândul la ea îmi colorează orice umbră. Îmi e partener atunci când mă ajută să luăm împreună decizii care o privesc. Îmi e amică atunci când mă face să râd în hohote. Îmi e prietenă atunci când vorbim despre câte-n lună și în stele pe lumea asta. Îmi e admiratoare atunci când se mândrește celorlalți cu mine. Îmi este idol atunci când o văd cum își urmărește cu pasiune interesele, fără să îi pese dacă sunt populare sau nu, atunci când învață singură lucruri pe care nici nu m-aș fi gândit să i le prezint, atunci când încearcă pe pielea ei experiențe de care nu e foarte sigură, atunci când învață din greșeli, atunci când e blândă și caldă cu toate animalele, atunci când le spune unor nou cunoscuți: sunt timidă la început, am nevoie de puțin timp să mă acomodez!, atunci când ea singură hotărăște cine vrea să fie, atunci când nu îi este teamă să fie vulnerabilă sau puternică, atunci când îmi povestește cu entuziasm ce o bucură pe ea, atunci când decide spontan că cineva anume este prietenul ei, atunci când le arată tuturor sufletul ei imens și bun, atunci când îmi spune cu candoare: mami, te iubesc orice-ai face!, atunci când o văd oglindită în privirea fericită a tăticului ei, pentru care, la fel ca și la mine, Ania e mai presus decât orice și decât oricine pe lumea asta.

Ania e omul de la care învăț cât nu am învățat nicicând, e omul pe care îl iubesc cu o putere pe care nu am crezut-o vreodată posibilă, e omul cel mai interesant pe care l-am cunoscut,  e omul care mă ajută să râd de defectele mele, e omul care îmi arată cu naturalețe zilnic cine sunt, e omul care mă inspiră, mă motivează și de care nu m-am plictisit nicio secundă. Dacă m-ar întreba cineva pe cine aș vrea (dead or alive) să întâlnesc: Steven Tyler, Eliade sau Tarantino, răspunsul meu ar fi neîntârziat: pe Ania, e omulețul meu preferat din toată lumea asta!

Pandemia aceasta o fi fost cruntă și nemiloasă din multe puncte de vedere, dar mie mi-a adus 6 ani întregi în care am avut șansa să fiu aproape neîntrerupt cu fetița mea, să mă bucur de ea, să o inspir în toată ființa mea, să nu pierdem nicio noapte în care să nu visăm din același pat.

În toamnă începe școala și oricâtă nostalgie mi-ar aduce asta în suflet, oricâte necunoscute ar fi, știu că vom fi în regulă toți trei, că ne vom adapta împreună, pas cu pas.

Păpădia are lumină în ea și ce simt eu, dincolo de iubire și admirație, e binecuvântare și recunoștință că am avut șansa, în această viață, să fiu mămica acestei minuni!

Știu că vezi direct în inima mea dar parcă niciodată nu mi-e de-ajuns să-ți mai spun: te iubesc, suflet, dincolo de Univers și-napoi de-un infinit de ori! La mulți ani, păpădia mea, să ai o viață  așa cum ne bucuri tu pe noi! Mulțumesc pentru cât mă faci să simt!

Și-acum, câteva lucruri despre tine la 6 ani:

-scrii mai bine în engleză decât în română (ai învățat singurică asta, doar ne întrebi când nu ești sigură de ceva)

-iubești Among us, Minecraft, Friday Night Funkin și Roblox (da, uuuuuf, i-ai lăsat în urmă pe My little pony și Patrula cățelușilor)

-când te distrează câte-o fază de la youtube-rii tăi preferați, ne pui să ne uităm de două ori la ea, în timp ce tu râzi în hohote, chiar dacă suntem pe wc sau cu o oală fierbinte în brațe

-îți dorești să fii deșteaptă și să citești multe cărți

-poți să stai îmbrăcată multe ore la rând, dar când ajungi acasă, arunci totul de pe tine, pe unde-apuci

-te culci la ora 7 și te trezești la 5 (iarna) și la 8 și te trezești la 6 (vara)

-dimineața când te trezești și atunci când plecăm pe undeva ești foarte entuziasmată și vorbești neîncetat

-iubești luna, povestești întotdeauna cu ea și o cauți pe cer și ziua

-ești maestră la benzi desenate pe pereții casei noastre cu eroii tăi preferați (cu excepția bucătăriei, unde am convenit împreună să nu intervenim)

-iubești lupii datorită unui joc pe care l-ai descoperit tu singurică pe telefon, dar, de asemenea, îți plac tare ratonii, bufnițele, reptilele, papagalii și vulpile

-l-ai depășit pe tati la jocurile pe care le jucați împreună

-ai o vorbă bună, un sfat sau un dar pentru oricine simți tu că are nevoie

-atunci când vrei să faci vreo șmecherie, ne distragi atenția, arătând cu degetul în sus și și strigând ghiduș: Uite, o sută de mii de păsări sus pe cer!

-ai reușit să înveți cățeii să mănânce boabele cu lingurița

-atunci când te uiți la ceva ce-ți place, fredonezi veselă un cântecel

-cel mai tare te distrezi atunci când te joci bătălia cu tati

-cunoști aproape toate rasele de căței și plănuiești să le avem pe toate, plus toți maidanezii pe care îi găsești în cale

-când simți că sunt pe cale să să mă supăr pe tine, îmi inventezi repede o glumă: de ce o maimuță se urcă pe stâlp, de ce? Pentru că nu are stâlp acasă!

-îți place tare mult să faci vlogging despre viața ta și să trimiți apoi filmulețele familiei

-mi-ai umplut wishlistul de pe contul de eMAG cu 822 de produse care îți plac

-nu minți niciodată iar atunci când vrei să ne păcălești, te chinui din răsputeri să nu râzi, țuguindu-ți buzele

-nu mai plângi la vaccinuri dar încă ți-e teamă de analize

-ne ceri în permanență să ne imaginăm și să-ți spunem ce zic cățeii, pisica, păsările și șopârlele noastre și toate animalele pe care le urmărim în video-urile de pe Youtube

-îți rozi unghiile de la mâini pentru că nu-ți place să ți le tai eu cu unghiera. Încerci să faci la fel și cu cele de la picioare dar nu-ți iese pe deplin

-ești convinsă că spanacul și broccoliul sunt cele mai sănătoase mâncăruri din lume. Nu ești totuși convinsă că ție îți vor plăcea vreodată

-când ți se face un compliment, răspunzi zâmbind cu: Știiiiu!

-când îți dorești mult să ne placă ceva ce ai făcut tu, spui: am muncit din greu la  asta!

-îți dorești să fii prietenă cu Jade și Alex care joacă Among us pentru că sunt deștepte

-când ne jucăm împreună, vrei întotdeauna ca un personaj să fie extrem de cuminte iar altul foarte neascultător

-știi că albul e culoarea mea preferată și-mi arăți orice lucrușor care are această culoare

-nu-ți dorești să crești mare pentru că îți place tare mult viața ta de-acum

-dimineața simți nevoia mai mult să fii îmbrățișată, pupată și iubită

-ești convinsă că nu vei dori să pleci niciodată în vacanțe, doar tu și prietenii tăi, fără mami și tati

-ești convinsă că atunci când vei fi căsătorită și vei locui cu partenerul și copiii tăi, cel puțin mami va locui de asemenea cu voi (stai liniștită, nici mami nu concepe că ar putea sta altfel lucrurile)

-te fascinează Ema și Eric din cărțile scrise de Prințesa Urbană

-îți place mai mult mașina lui tati, că e mai mare decât a mea și ai mai mult spațiu, dar ți-e teamă să nu mă rănești așa că spui că-ți plac amândouă la fel

-ești perfectă exact așa cum ești tu!

Omul meu preferat din toată lumea asta!
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *