Te trezeşti dimineaţa şi realizezi că nu a sunat alarma, deci, ai întârziat deja la serviciu. Mormăi nişte înjurături printre dinţi. Când ajungi la maşină începi să cauţi cheile în poşetă. Nu le găseşti. Simţi cum furia te copleşeşte! Răstorni conţinutul pe asfalt. Nope! Le-ai uitat acasă. Şeful te informează că după program veţi rămâne la şedinţă, deci trebuie să anulezi cafeaua cu prietena ta cea mai bună, la care te gândeşti de o lună de zile. Începi să o iei personal şi te întrebi cu ce ai greşit pe lumea asta. Îţi agăţi ciorapul în scaunul de birou, se rupe şi îţi vei petrece ziua asaltată de glumele colegilor. Te răcoreşti la baie cu o porţie sănătoasă de plâns. Pe drumul spre casă ţi se strică maşina şi eşti nevoită să mergi pe jos până acasă. Începi să fii convinsă că eşti blestemată. Seara primeşti un mesaj de la iubitul tău în care te anunţă că tocmai v-aţi despărţit pentru că s-a îndrăgostit de altcineva.

Şi-atunci începi să urli spre ceruri: De ce eu!!!! De ce întotdeauna mi se întâmplă doar mie toate nenorocirile??

Cu toţii cred că avem unele zile în care simţim că universul, că o forţă mai presus de noi, cam face mişto de viaţa noastră. Fie că e marţi ori vineri 13, fie că e o zi obişnuită, simţim uneori că toate necazurile s-au adunat asupra noastră. Şi atunci ne enervăm teribil. Şi cu cât suntem mai furioşi, cu atât parcă suntem mai aspru pedepsiţi.

În astfel de zile, eu am două variante de reacţii. Ori mă închid în casă, mă bag în pat şi las serialele să curgă la nesfârşit până se face mâine, fie încep şi eu să iau la mişto universul:

-Pe bune?! Asta e tot ce poţi?! Un card blocat în bancomat şi un toc rupt? Come on, baby!! Ştii că sunt mai puternică de-atât! Fii creativ! Aha! Asta a fost tare! Nu mă aşteptam să-mi găsesc maşina lovită în parcare!! Hai să văd ce urmează! Poţi mai mult? Ha-ha-ha-ha!! Mişto asta cu poliţistul care-mi dă amendă! Kudos to you!! Şi zi-mi, când mi-ai închis în faţă magazinul chiar credeai că nu pot trăi fără acel gyros suculent?! Joke is on you, bro! Tocmai voiam să intru la dietă!! Aşa că mersi fain că m-ai ajutat!

Nu ştiu dacă într-adevăr funcţionează această metodă şi universul se dă bătut în faţa atitudinii mele, stopând instantaneu seria de ghinioane, dar mă ajută pe mine să evit furia şi sentimentul de neputinţă. Râsul, sarcasmul şi autoironia mă scot mereu din impas şi-mi dau o stare de optimism atunci când zilele par negre.

Cum se simte universul că mă iau eu la trântă cu el? Mă îndoiesc că simte mai mult decât un oftat de furnicuţă. Sigur are treburi mai importante decât să-mi gâdile mie orgoliul de a mă considera centrul lui, chiar într-o zi plină de necazuri.

Sursa foto: https://tech.co

 

 

O zi plină de ghinioane nemeritate
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *