Pe la sfârșitul lui iulie anul trecut, am primit de la Auri și Dorin un teatru de păpuși pentru păpădie. Despre cât de mult ne-am bucurat și cât de bine face un teatru de păpuși la casa omului am mai scris aici. Îl folosim în continuare constant, dar de vreo săptămână, în fiecare dimineață, Ania insistă să ne jucăm cu două din păpușile marionetă: pisicuța și girafa. Nu știu dacă le-a ales aleator, săpând prin lada cu jucării de pluș sau dacă le-a vrut special pe acestea, dar acum numai cu ele vrea să ne jucăm.

Actorul păpușar sunt, bineînțeles, eu. Publicul interactiv este, bineînțeles, fetițul.

Joaca se desfășoară cam așa. Eu îmi îndes păpușile pe mâini și Ania apare cu vreunul dintre cățelușii ei dragi. I-l oferă întotdeauna doar girafei. Aceasta îl ia fericită, îi mulțumește, o pupă pe fetiț pe obrăjor în timp ce puica plescăie de mulțumire și îi zâmbește drăgălaș, și începe să se joace bucuroasă cu el. Pisicuța rămâne nedumerită în așteptare. Nimic! Așa că începe să se tânguie:

-Heeeeei, Ania, îmi dai te rog și mie un cățeluș să mă joc cu el …

-NU! vine rapid și hotărât răspunsul.                                                     

Pisicuța se mai plânge un minut dar nu reușește să o înduplece pe păpădiu. Așa că încearcă la girafă.

-Girăfuțooo, îmi dai și mie puțin cățelușul tău să mă joc cu el?

Ania se oprește din scotocit printre jucării și o privește curioasă pe girafă.

-NU, NU, NU, nici nu mă gândesc! Ania mi l-a dat mie pe Chase și eu nu vreau să-l împart cu tine!,îi ține aceasta isonul Aniei.

Puica zâmbește satisfăcută.

Pisicuța se enervează negativ, se năpustește asupra girafei și îi fură jucăria din mâini. Girafa o strigă plângând pe Ania care vine ca o furtună, smulge cățelul din mâinile pisicuței și i-l returnează girafei în timp ce o ceartă încruntată pe pisicuță (și aici mă imită pe mine când cert cățeii că au trezit-o pe Ania din somn).

Pisicuța plânge din nou neconsolată. Păpădia se joacă acum cu un spinner.

-Ania, te rog eu mult-multicel de tot din suflet, dă-mi și mie să mă joc cu spinner-ul tău!

-NU! zice fetițul în timp ce-și ascunde jucăria la spate. A meu!

Abandonat lângă canapea, zace un elicopter fără elice. Bucuroasă, pisicuța îl ia și începe să se joace cu el, zburându-l spre cer. Râde în hohote. Fetițul plonjează imediat asupra ei, îi smulge elicopterul și-l aruncă cât colo.

Pisicuța începe din nou să plângă tare.

De data aceasta, Ania îi aruncă o privire duioasă în timp ce, cu un glas blând, o avertizează pe girafă:

-Lafa, pânge pisica!!!

Girafa o ia imediat în brațe și o leagănă pe pisi până adoarme, apoi se întoarce la jucăria ei.

Fetițul începe să se joace cu un balon care, din greșeală, aterizează direct spre boticul pisicuței. Aceasta îl lovește spre păpădie și uite așa începe un volei cu balonul în trei: fetiț, pisic și giraf. După o porție bună de tumbe și hohote de râs, Ania abandonează balonul și vine cu doi cățeluși în mână pe care îi oferă celor două partenere ca răsplată. Pisicuța a primit, în sfârșit, dreptul să se joace.

Girafa poate părea preferata în aceasta poveste a noastră pentru că e mereu protejată și primește cadouri însă atenția păpădiei este îndreptată acum spre pisicuță. De ce, vom afla probabil în episoadele viitoare!

Sursa foto: https://iheartcraftythings.com

 

 

O poveste despre generozitate, la teatru de păpuși
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *