După prima Scufiţă Roşie integrală am zis că va mai trece ceva vreme până să-şi dorească Ania să mai audă vreo poveste.

Asta până într-o seară fără somn de noapte bună când păpădia purta o conversaţie între Chase şi Zuma:

-Colo pliţia Evelest zăpadă Mos Clăciun?

-Da, da, da! Şi Skye şi Rocky şi Lubel şi Lobodog.

Aaaa, perfect!, mi-am spus. Ce-ar fi să începem o aventură cu Patrula Căţeluşilor în acţiune?!

-Ania, vrei să-ţi spun o poveste despre Everest  şi căţeluşii? (Everest, pentru cine nu o cunoaşte, este o prietenă Husky a Patrulei căţeluşilor ce este salvamontistă şi are apariţii episodice iar Robodog este un câine robot care poposeşte şi el doar temporar printre căţeluşi).

-Evelest şi luluşii???? Daaaaaaa!!

-Hai atunci lângă mine pe pernă, lasă-mă să te acopăr şi hai să-ţi povestesc.

Cu ochişorii mari cât două stele, fetiţul îmi sorbea orice cuvânt. Aşa a luat naştere:

O poveste de iarnă cu patrula şi prietenii

Pe când cerceta zările din snowmobil-ul ei în căutare de oameni sau animale ce aveau nevoie de ajutor, o avalanşă de zăpadă se prăbuşi peste Everest, lăsând-o imobilizată sub forţa albă şi tăcută. Apucă doar să-l sune pe Ryder, băieţelul care coordona misiunile căţeluşilor şi să ceară ajutorul prietenilor ei, că apelul telefonic se întrerupse imediat.

-Trebuie să plec urgent în munţi să o găsesc pe Everest până nu e prea târziu! îşi spuse Ryder îngrijorat. Dar de unde să ştiu eu unde se află sub marea aceea liniştită de zăpadă? Ah, da! Îl voi chema pe Chase poliţistul cu maşina lui de spionaj. Cu GPS-ul lui performant va localiza într-o clipă transmiţătorul lui Everest. Ania, vrei să-l chemi tu pe Chase?

-Daaaaa, strigă păpădia mea bucuroasă că poate lua parte la misiunea de salvare. Chaaaaaase, hai lepede Evelest zăpada plinde hoţu maşina Evelest!!!

-Hei, mulţumesc mult că m-ai chemat, Ania! Acum pornesc GPS-ul şi plecăm în căutarea prietenei noastre. Dar ştii ceva? Când ajungem acolo vom avea nevoie de Rubber cu excavatorul lui ca să sape zăpada aflată deasupra lui Everest. Eşti tu atât de drăguţă încât să-l chemi pe Rubber în ajutor???

-Da! spune păpădia mea hotărâtă şi marcată de seriozitatea situaţiei. Labăăăăăăl, hai pecăm Evelest au-au căzut zăpadaaaaa!!!

-Aoleuuuuu!!! Săraca Everest!! Să plecăm degrabă în ajutorul ei! Dar ştii ceva? Eu pot săpa zăpada multă de deasupra dar mi-e teamă să nu o rănesc pe Everest cu cuva excavatorului când ne apropiem de ea. Avem neapărată nevoie de Zuma scafandrul ca să se scufunde şi să o scoată pe Everest la suprafaţă. Ok, e adevărat că apa e solidificată dar Zuma trebuie să se descurce cu apa în toate formele ei că altfel nu ar fi găsit mami niciun alt rol în care să-l distribuie şi ar fi rămas pe dinafară. Îl chemi tu pe Zuma, Ania?

Nici n-apucă Rubble să termine că fetiţul începe imediat să strige spre uşa dormitorului:

-Zuma, lepede-lepede cufunde Evelest!!

-Of-of-of şi vai de mine!!! spune Zuma afectat. Vin acum dar trebuie să ne gândim la toată zăpada pe care o vom săpa. Ce facem cu ea? Să-l sunăm pe Rocky cu maşina lui de gunoi să încarce zăpada ca să nu riscăm o nouă avalanşă. Ania, îl chemi tu pe Rocky?

-Roooooocky, strigă Ania cât o ţin puterile spre uşa dormitorului. Evelest căjut hai lepede zăpadaaaa!!!

-He-he! Eu sunt deja pe drum. V-am auzit vorbind şi am pornit în ajutor. Dar după ce o scoatem pe Everest de sub zăpadă avem nevoie de Marshall pompierul ca să-i acorde primul ajutor. Ania, strigă-l tu pe Marsha….

-Marshaaaaaaaal!!! Marshaaaaaal focu apa futunul Eveleeeest!!! spune puica mea precipitată.

-Am pornit sirenele, nino-nino-nino, să plecăm în salvarea lui Everest!!! Însă după ce îi acord eu primul ajutor Skye va trebui să o transporte cu elicopterul ei spre cel mai apropiat adăpost. Ania, o chemi tu pe Skye?

-Ăăă, da-da! spune păpădia fascinată încă de vorbele curajosului ei erou. Skyeeeee zboală celul aviooooon!!!

Fac un moment de pauză şi încerc să-i enumăr pe toţi căţeluşii să văd dacă nu l-am uitat pe vreunul din greşeală. Mă ajută imediat fetiţul:

-Mami, Lobodog????

-Robodog? Ok, hai să-i găsim şi lui un loc în această poveste.

Şi Skye spuse atunci:

-Să mergem, dragi prieteni, să o salvăm pe Everest!! Hei, dar trebuie să-l chemăm şi pe Robodog cu noi. Everest va avea nevoie de snowmobil-ul ei şi Robodog este singurul care, cu nava lui spaţială senzaţională care costă 250 de lei pe Emag, are puterea să scoată vehiculul înzăpezit. Ania, îl strigi tu pe Robodog?

-Lobodoooog, hai lepede Evelest zăpada Chase, Zuma, Locky, Labăl, Skye ăăă, ăăă, Zuma, Marshall, îi face puica mea rapid un rezumat.

După ce Chase cu GPS-ul bip-bip, Rubble cu excavatorul hârş-hârş, Zuma cu scufundarea bâldâbâc-bâldâbâc, Rocky cu maşina de gunoi tâgâdâm-tâgâdâm, Marshall cu respiraţia gură la gură aaa-pfuuu, aaaa-pfuuuu, Skye cu elicopterul vâââââj-vââââj şi Robodog cu nava spaţială capâm-capâm şi-au terminat treaba, Ryder i-a condus pe toţi la o căbănuţă unde i-au oferit lui Everest pături şi ceaiuri fierbinţi să se încălzească. Veseli şi fericiţi că misiunea a fost îndeplinită, au pornit o petrecere de zile mari.

Şi eu am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa! Pam-pam!!

Pam-pam-ul o distrează întotdeauna teribil pe Ania care râde în hohote la orice final.

Am crezut că acum avem în sfârşit somn de dormit, dar păpădia entuziasmată mi-a cerut imediat un bis pe care l-am performat fără să crâcnesc. Nu mi-am dorit eu să-i pot spune poveşti Aniei?! Ei, acum pot să fac asta şi seara, şi la prânz şi de 20 de ori pe zi când fetiţul se odihneşte leneş în braţele mele şi-mi cere cu un glas suav: „maaami, Evelest zăpadă patula au-au!”.

Se pare că nu nerăbdarea Aniei era cauza poveştilor nespuse ci dezinteresul ei pentru literatura clasică. Şi pentru asta există mami care se antrenează zilnic cu un jurnal de păpădiu.  

Sursa foto: https://www.gotcoloringpages.com

 

O poveste de iarnă cu patrula şi prietenii
Tagged on:                                 

4 thoughts on “O poveste de iarnă cu patrula şi prietenii

 • April 14, 2023 at 10:31 am
  Permalink

  Mulțumesc, este foarte frumoasa povestea! Băiețelul meu este tare incantat și mă bucur că am găsit această poveste. 🙂

  Reply
 • April 16, 2023 at 8:27 am
  Permalink

  Ce mult mă bucur!! Ania încă îmi mai cere să recitim poveștile de aici! Sărbători vesele și liniștite să aveți! 🙂

  Reply
  • July 4, 2023 at 6:31 pm
   Permalink

   Baietii mei (gemeni-3ani) au ascultat povestea cu mare interes! La cat mai multe! 🙏

   Reply
   • July 21, 2023 at 9:30 am
    Permalink

    Mulțumesc frumos! Tare mult mă bucură să aflu că ajung cuvinte de-ale mele spre puiuți voioși! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *