Deși îi iubește mult pe Enzo și pe Lulu, cea mai apropiată relație o are păpădia cu Masha. Poate și pentru că sunt de vârste apropiate, dornice mereu de joacă și de hârjoneală. Pe Enzo îl protejează fie mângâindu-l, fie hrănindu-l, fie încercând să nu-l deranjeze de la locușorul unde se odihnește atunci când trece ca vântul pe motorul ei verde, pe Lulu încearcă să o provoace mereu la o porție de joacă însă cățelușa a învățat că este mai sigur să o evite pentru că jucatul cu fetițul nu este întotdeauna cuminte. Masha însă răspunde tuturor provocărilor și e mereu acolo dornică să treacă prin toate aventurile nebune propuse de Ania.

Scenariile care mi se desfășoară în față sunt de genul:

-Ania alergând cu cu un tub odinioară destinat balonașelor de săpun, după Masha care se ascunde veselă pe sub mese și scaune și strigând: Treci la închisoareeee!! La închisoare, am zis!

-Cele două trag, în hohote de râs, de o minge colorată, una cu dinții, alta cu mânuțele. Masha reușește să o fure și se ascunde sub băncuța din curte, lăsând-o pe Ania căzută în fundic pe jos. Lupta se reia în câteva secunde și se încheie cu victoria unei păpădii ceva mai determinate și mai furioase, care poziționează obiectul disputei la o înălțime inaccesibilă pentru patrupedă.

-Masha este plimbată cu forța prin curte în lesa cu care nu a fost niciodată obișnuită.

-Ania se dă cu motorul în timp ce Masha aleargă lătrând în jurul ei.

-Masha sare înciudată la jetul de apă ce vine direct spre ea din pistolul cu apă mânuit de păpădie.

-Fetițul decide să o hrănească pe Masha cu boabe de pisică, împrăștiindu-le pe acestea peste tot pe covor, în fața cățelușei care refuză să mănânce așa ceva, sub demnitatea și statutul ei. Exasperată de tentativele nereușite, Ania o împinge strâns cu botul în mâncarea nedorită și-i strigă hotărâtă: Mănâncă boabe acum că ți-e foameeee!!!

Cu toate că pare asuprită și dominată nițeluș de păpădie, când ne întoarcem din vreo excursie, Masha nu se mai dezlipește de Ania. Sare pe ea, o linge pe față și pe haine și o mușcă ușurel de mânuțe. Este felul ei de-ai spune: Heeei, de tine mi-a fost cel mai dor! Hai să ne jucăm că ți-am simțit lipsa!

 

 

O păpădie, o Masha și o joacă plină de năbădăi
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *