Cea mai grozavă parte de la Șoimuș este curtea. Spațioasă și plină de vegetație, numai bună de explorat, o nouă aventură la fiecare întâlnire cu ea. Ne pierdem unii de alții pe acolo.

Astăzi, când m-am regăsit cu fetițul, proteja în mânuțe o comoară neprețuită:

-Uite, mami, ce minune am găsit!

Mă aplec să văd și dau de o omidă verde și extrem de vioaie. Îmi recunosc ignoranța din acest domeniu al târâtoarelor, inițial am interpretat-o ca fiind un vierme, dar, la o scurtă cercetare a google-ului, m-am edificat în privința denumirii.

Ania se uită la mine cu ochișorii umezi:

-Vezi cât de drăgălașă e! Îmi vine să plâng cât de mult o iubesc, mami!

Îmi îmbrățișez cu drag fetițul fascinată fiind de capacitatea ei de a se atașa instantaneu de fiecare vietate cu care se întâlnește.

Pentru că plecasem spre păpădie cu scopul de a o chema la masă, le invit acum pe amândouă domnișoarele spre mâncare.

Ania e captivată total de omidă, o plimbă de pe o mânuță pe alta, ba chiar o lasă și să-i gâdile burtica. Omida e vioaie tare, pornită într-o deplasare continuă, mult mai rapidă decât îmi imaginam că ar putea fi.

Musafirii invitați vin în sfârșit la noi iar păpădia decide că e timpul de nani pentru omidă și îi găsește un culcuș unde să se odihnească.

Seara, e timpul să ne întoarcem la Deva. Fetițul lasă în grija mea tona de jucării cu care venise la Șoimuș și își centrează întreaga atenție doar pe omidă. Se urcă grijulie cu ea în mașină și tot drumul până acasă, îi oferă distracții și alinturi micuței târâtoare. La ieșirea din mașină însă, domnișoara omidă reușește să evadeze. Urmează o misiune complexă de căutare, stropită pe alocuri cu lacrimi și suspine de păpădie. Fără succes însă.

Printre oftaturi de păpădie, îi explicăm că omida probabil s-a întors la mămica ei și e fericită acum printre frunzele ei verzi. Ania acceptă situația cu inima strânsă puțin, ca un părinte care tocmai își urmărește puiul ce și-a luat zboul din cuib.

Unde dispare oare capacitatea asta imensă de a privi lumea cu sufletul atât de larg deschis, fără temeri, fără discriminare, doar iubire, compasiune și delicatețe?!

Sursa foto: http://gardenbio.ro

O omidă alintată în mânuțe de păpădie
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *