Prima dată când am participat la o nuntă de zi mi s-a părut extrem de ciudat. Să bei vin, să aplauzi dansul mirilor și să te distrezi când soarele e sus pe cer, cu siguranță nu e o obișnuință pentru noi. Îmi amintesc că am avut două nunți în acea zi, ceea ce pentru noi s-a aliniat perfect pentru că ambele cupluri ne erau dragi: o nuntă de zi, la Sibiu, la un prieten din facultate și o nuntă de noapte, în Deva, la o fostă colegă de facultate. Am participat la ambele cu succes. E drept că pe vremea aceea eram ceva mai tineri și mai odihniți.

Recent am fost la nunta unui prieten vechi. Un eveniment spectaculos în sine pentru că nimeni nu mai trăgea speranțe că ne vom reuni vreodată cu acest scop. Nunta a fost de noapte așa că am informat-o pe Auri cu tot ce avea nevoie să știe și am lăsat-o să aibă grijă de somnul păpădiei noastre prețioase. E drept că am stat cu ceva strângeri de inimă dar când am primit mesajul eliberator că Ania s-a trezit, a întrebat de noi dar a adormit imediat în brațele ei, a putut începe și distracția. A fost frumos la nuntă. Aveam nevoie de o ieșire, de prieteni dragi cu care să râd, de socializare cu oameni pe care nu-i mai văzusem demult.

Problemele au început după nuntă când mi-am dat seama că nopțile pierdute din facultate nu mai seamănă cu nopțile pierdute de acum. Am ajuns pe la 4 acasă și la 6.30 eram în picioare, apți de o nouă zi cu fetițul magic, prinși în vâltoarea activităților obișnuite.

Nu e ca și cum nu am mai dormit deloc apoi: am dormit un minut în picioare cât i se încălzea laptele, am dormit 30 de secunde cât Chase îl fugărea pe Marshall, am dormit cât mă spălam pe dinți, am dormit 5 minune întregi pe bancă afară în timp ce Ania gonea cu trotineta prin curte, am dormit în timp ce mâncam și am dormit cât spălam vase.

După-masă, Auri și Dorin au dus păpădia în parc și am mai dormit o oră întreagă.

Seara, la 8, ne punem cu Ania în pat. Am așteptat întreaga zi acest moment, am visat la acest moment când încălzeam laptele, când Chase îl urmărea pe Marshall, când mă spălam pe dinți, când puica gonea trotineta, când mâncam și când spălam vase. De obicei, păpădia adoarme în vreo 30 de minute-o oră și noi ne relaxăm apoi cu un film. În acea fatidică zi am avut timp să-i spun lui Florin să nu uite să scoată rața de la congelator și am adormit instant. Trei nopți la rând. Trei nopți la rând am adormit înaintea Aniei. A fost nevoie de trei nopți întregi, două somnuri de prânz și o multitudine de puiuți de somn furați ca să pot recupera noaptea pierdută cu nunta.

Așa că eu militez acum intens pentru nunțile de zi. Hai să aderăm și noi la civilizație. Există distracție și când soarele e sus pe cer. Există sarmale și hore și tradiții. Nimeni nu se mai gândește la câte ore mai are de dormit până dimineață când are treburi de rezolvat, nimeni nu mai recuperează somnuri pierdute, mirii se pot, în sfârșit, bucura de noaptea nunții și eliminăm și perioadele acelea de apatie, când simți că somnul te doboară dar nu poți încă pleca acasă pentru că mirii își sunt prieteni apropiați.

Când eram în facultate îmi ajungea o jumătate de oră de somn înainte de a mă prezenta cu succes la examen și de a o lua de la capăt în seara următoare.

O fi vreun semn că am îmbătrânit? Nu creeeed!! Prefer să cred că sunt doar mai coaptă și mai înțeleaptă. Aaaa, daa! Și mult mai obosită!

Sursa foto: http://www.hellomagazine.com

 

 

O nuntă cu efecte secundare de durată
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *