Totul a început când Dorin i-a adus cadou Aniei o pungă de baloane lungi și colorate, menită să ne decoreze și mai mult casa. La solicitarea păpădiei, am început să suflu cu putere în ele. După vreo câteva minute, epuizată și lipsită de respirație, am decis: sunt defecte. Sau or fi ca și lumânările acelea poznașe de pe torturile aniversare care refuză să se stingă sau or fi niște baloane care nu au învățat deocamdată cum ar trebui să se comporte. Iritată și cam nemulțumită de puterile mele slăbite de supererou care nici măcar nu mai e în stare să umfle niște amărâte de baloane, am decis, într-un final, să cercetez mai bine ambalajul, să văd dacă nu găsesc vreo dată expirată acolo. Aha, nu sunt baloane de umflat cu gura ci cu pompa, pentru că sunt baloane pentru modelat jucării. Dar cine mai are timp, în zilele noastre, să mai citească și ambalajele.

Cu tutorialele de pe youtube în față, am început de atunci să-mi perfecționez arta modelării de baloane. Mă rog, artă o fi la cine are talent pentru așa ceva. În cazul meu, trebuia să-i explic Aniei ce urma să execut, să-i arăt în video cum ar fi trebuit să iasă, ca apoi să o încurajez să-și imagineze că a și ieșit.

Trebuie să vă spun totuși că mi-am dat silința. Pentru cine nu știe, nu e tocmai ușor să execuți acele mișcări, să aproximezi și să dai formă, toate acestea în timp ce lovești continuu butoanele de play, pause, rewind, forward.

Vă spun vouă pentru că Ania nu prea mi-a apreciat eforturile și a lăsat să prindă praf, aruncate într-un colț nefolosite, grămezi de cățeluși, pisicuțe, floricele, șoricei (ăsta trebuia să fie pisică dar l-am reintitulat, pentru că, oricum, nicio pisică nu semăna cu cealaltă), topoare și săbii.

Într-o dimineață, însă, de nicăieri, mi-a cerut să-i fac un lasou. Ha! Uite că pe ăsta aș putea să-l fac, și chiar fără tutorial (pentru că nu l-am găsit, nu că nu l-aș fi căutat). Fac pur și simplu un laț pe care-l înnod în balon. A fost cea mai reușită lucrare a mea! Nu vă explic mândria care m-a cuprins. Am trecut chiar și peste faptul că Ania l-a interpretat personal într-un coș de baschet prin care a început să-și arunce jucăriile la țintă. Nimic nu a mai contat pentru că, hei, cine nu stă acum prăfuit și irosit degeaba lângă celelalte baloane de forme incerte??? Ia ghiciți!

Sursa foto: www.vectorstock.com

O nouă pasiune descoperită, jucăriile din baloane
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *