Totul a pornit de la o muscă. Acest blog și întreaga experiență de aici. Ideea exista, încurajările celor dragi de asemenea, dar acest text despre o muscă ce se voia a fi îmblânzită a stârnit atât de multe reacții pozitive încât a pus imediat lucrurile în mișcare.

Au trecut de atunci mai bine de doi ani. Muștele au venit și au plecat din viața noastră, primind același interes din partea păpădiei, care nu a renunțat niciodată la dorința ei de a le îmblânzi și de a și le face prietene blânde, dar parcă nu a mai fost niciuna atât de specială încât să primească o poveste doar a ei. Asta până deunăzi.

Aniei îi place să se joace cu banda lipicioasă care ține muștele hoinare departe de mâncarea noastră. O balansează cu tot cu becul de care este prinsă de câte ori se află în proximitatea ei. Ieri, o muscă mai mititică ce bâzâia nemulțumită, s-a desprins și i-a căzut fetițului direct pe mânuță. Traumatizată de experiența anterioară și încă destul de lipicioasă, doamna muscă a rămas prinsă strâns de puică.

Bucuria Aniei a explodat imediat, ca un spectacol de artificii:

-Uite mami, musca aceasta nu este sălbatică cu mine. Ea vrea să fie prietena mea! Știe că nu îi fac rău și mă iubește, mami! E cea mai frumoasă muscă din lume! Hei, mititico, am eu grijă de tine, acum!

Musca traumatizată se mișcă în reluare, întinzând câte un picioruș lipicios ici și colo. Ania încearcă să o mângâie cu degețelul, atentă ca nu cumva să-i strivească corola de minuni bâzâitoare.

Apoi, dintr-o dată, păpădia se întoarce spre mine cu lacrimi în ochi:

-A zburat musca, mami! De ce a fugit de mineeee???

Mă aplec spre ea și o îmbrățișez duios:

-Pentru că ai salvat-o, iubire! Ea era toată lipicioasă, nu se simțea prea bine și nu mai putea zbura dar tu ai luat-o la tine și ai avut grijă de ea și ai vindecat-o. Iar musca a fost iar fericită pentru că poate acum să zboare la cer!

Cu fața inundată de un zâmbet larg, cu ochișorii veseli din nou, Ania îmi povestește entuziasmată:

-Și când a plecat, mi-a spus: ”mulțumesc Ania, că m-ai salvat! Te iubesc!”. O să le caut acum și pe mămica și pe tăticul ei, o să-i iubesc și-o să-i salvez și o să-i las apoi să zboare după musca lor baby!

Și pleacă fericită într-o nouă vânătoare de muște care se doresc a fi salvate și îmblânzite.

Nu știm cu exactitate unde se află acum victima, dar sperăm că a învățat ceva din experiența anterioară și că zboară acum fericită spre cer.

Minunile din sufletul păpădiei, nu încetează să mă emoționeze zi de zi!

Sursa foto: commons.wikimedia.org

O muscă lipicioasă și iubirea păpădiei
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *