Aveam o colegă de cameră în facultate, Andreea, care nu putea să doarmă fără să audă muzică, ceea ce era destul de deranjant pentru noi. Situația s-a rezolvat amiabil când i-am făcut cadou niște căști.

Îmi place muzica extrem de mult. O ascult destul de des atunci când ies în oraș, când fac curățenie, când sunt nostalgică, veselă sau furioasă sau când pur și simplu am chef de dans cu păpădia mea.

Însă sunt destul de dese și momentele când simt nevoia de liniște. O liniște fără zumzăitul televizorului, fără tehnologie, fără zăngăneli, în care să fiu doar eu cu gândurile mele și să-mi încarc bateriile.

Am parte de astfel de momente la ora somnului păpădiei. Încep cu drag ritualul de pregătire. Masha este închisă temporar în garaj pentru că are prsotul obicei să latre ascuțit chiar și către aer, lui Enzo i se explică acum că va trebui să doarmă, păsările sunt duse în cealaltă cameră, peștilor li se stinge lumina, nu neapărat că ar face gălăgie dar pentru că e un moment de odihnă pentru întreaga casă.

Cu toate acestea, odată ce activitatea noastră încetează, constat că aproape niciodată nu poți avea parte de liniște deplină: Enzo sforăie de se zguduie pereții, păsările au găsit ceva de ciripit, chiar și pe întuneric, Masha râcâie la ușa garajului, pompa de aer a peștilor bolborosește pe limba ei, ceasul ticăie, centrala și frigiderul ne anunță că funcționează, câte un vecin bate ceva pe înfundate (sper că sunt niște lemne), o sirenă se grăbește spre urgența ei iar câinii din cartier s-au adunat la o bârfă mică. Dar toate acestea fac parte din realitatea noastră, pe care o iubim atât.

Ceea ce însă nu pot înțelege sub nicio formă este muzica ce răzbate atunci când te retragi în natură. În loc să te bucuri de ciripitul păsărilor, de frunzele foșninde, de adierea ierbii, de susurul apei, tu te rupi cu totul de peisaj și te proiectezi înapoi în locul de unde ai venit. Măcar dacă tot simți nevoia să utilizezi tehnologia cu orice preț, pune niște muzică de relaxare cu sunete din natură, pentru care unii oameni plătesc bani buni ca să o poată asculta. În liniște.

Sursa foto: www.youtube.com

O liniște modernă și niciodată totală
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *