Vreau să vă povestesc astăzi de o fată care mi-e tare, tare dragă şi care are o viaţă de poveste. Ea îşi spune „fata lui Tic”. Cine e Tic? O mogâldeaţă pufoasă şi cârlionţată din care se văd doar două mărgeluţe negre de ochi şi-un botic mereu în căutare de pietre şi aventuri. Foarte prietenos, Tic a trăit o viaţă cum toţi căţeii şi-ar dori să trăiască.

Laura Baban nu este numai fata lui Tic ci şi iubita lui Andrei, un înăltoc frumuşel care prinde lumea din jur în poze şi care ştie tare bine să iubească. Toţi trei împreună formează o familie umblătoare.

Laura e una dintre scriitoarele mele actuale preferate pentru că are o capacitate rară de a vedea lumea mereu veselă, caldă şi frumoasă. Transmite atât de multă emoţie bună când o citeşti că e imposibil să nu începi să vezi puţin viaţa în luminile pictate de ea. E din Gheorgheni-Harghita, are o familie de oameni frumoşi şi o bunică pe care vei ajunge să o îndrăgeşti tare, tare mult, a studiat jurnalismul, are trei cărţi scrise până acum, toate despre viaţa lor împreună şi iubeşte lumea ca un călător hoinar. Este foarte talentată şi atunci când  intri în lumea ei de cuvinte îţi va părea că acestea sunt scrise cu miere, soare, rouă şi căţei zburdalnici.

Cum o recunoşti? Păi ar fi mai multe căi: poate purta una dintre rochiile ei de poveste. Poate avea o floare roşie în păr, cosiţe împletite şi un Andrei care o fotografiază. Va fi întotdeauna pe picior de plecare şi aproape întotdeauna cu un Tic lângă ea. O poţi zări o secundă când trece pe lângă tine cu bicicleta, cu rolele, cu skate-ul, cu rulota sau cu motorul. Ai mari şanse să o vezi acolo unde rar calcă picior de om, pe cei mai înalţi munţi cu zăpadă. Poţi citi despre o Laură care a pornit o aventură pe tandem cu un Andrei şi-un Tic prin înconjorul ţării noastre şi care atunci, pe loc, a născut o carte, sute de prieteni şi-o viaţă fericită sau despre o Laură care, la patru luni după ce a învăţat cum să conducă o casă pe roţi, s-a avântat doar cu Tic la un drum lent de 3000 de kilometri, parcurşi în două săptămâni jumate. Oricum ai vedea-o, întotdeauna va purta un zâmbet mare şi cald pe faţă.

Laura e printre aceia care au găsit secretul fericirii ei. Ştie exact ce viaţă îşi doreşte să trăiască şi absolut nimic nu o împiedică să se facă fericită. E un munte de putere şi determinare, o inspiraţie continuă şi un strop de speranţă pentru lume.

Eu vă îndemn s-o căutaţi pe facebook aici şi aici, sau pe site-urile ei: http://laurababan.ro/  sau https://www.petandem.ro/ Cumpăraţi-i cărţile şi citiţi-le într-o zi cu ploaie. Fiecare dintre noi are nevoie de o Laură aşa că, orice aţi face, luaţi-o în viaţa voastră şi fata lui Tic va şti cum să vă facă să zâmbiţi.

Sursa foto: https://www.facebook.com/laura.baban/photos

 

 

O Laură, un Tic şi-o viaţă cât o mie
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *