Știți imaginile acelea serene în care copilași care dorm ca niște îngerași îmbrățișează nelipsita jucărie favorită, fie un ursuleț drăgălaș, fie un iepuraș ori o altă plușosenie? Ei bine, păpădia nu are o astfel de jucărie favorită. Rectific, nu avea.

Am încercat noi să-i introducem acest simbol al liniștirii în viața ei, însă am fost refuzați categoric, fiecare muțunache care de care mai pufos și drăgălaș, fiind imediat azvârlit din pat. La somn Ania nu are nevoie de liniștire. Ne are pe noi cu care poate să petreacă încă mult și bine.

Dorin, expertul nostru în cadouri pentru fetiț, a mai făcut o ispravă recentă când a achiziționat o Sky (Patrula Cățelușilor) ceva mai mare, vreo 15 cm înălțime, de plastic, cu un avion ce se deschide acționat de un buton, extrem de atrăgătoare pentru păpădie. Noua variantă a cățelușei a fost primită cu brațele deschise, desenată cu creioane cerate apoi spălată cu sârg, zburată din baie până în camera ei, dată pe tobogan sau pusă lângă ea la masa de prânz și servită cu niște paste bolognese.

Seara, la culcare, bineînțeles că Sky a fost invitată cu noi în pat. Nu ne-am îngrijorat prea tare pentru că au mai fost jucării ce ne-au însoțit ritualul de adormire pentru două-trei nopți și acum se odihnesc prăfuite în cutiile lor.

Se pare însă că păpădia a decis în sfârșit că această Sky va fi jucăria ei preferată. Ceea ce ar fi extrem de adorabil dacă nu ar exista o serie de inconveniente:

-atunci când liniștea începe să cuprindă încăperea, când visele încep să danseze spre noi, nu e foarte amuzant să auzi un trosc zgomotos, semn că Ania a decis să activeze avionul patrupedei de plastic.

-enervată că Sky nu vrea să se acopere și insistă să agațe plapuma într-un picior, fetițul o va trânti cu putere în pat, spre nefericirea capului celui în care a aterizat.

-dacă ai neșansa să adormi înaintea Aniei, nereușind astfel să subtilizezi fără zgomot jucăria din mânuțele adormite, și te gândești tu la un moment dat să te întorci pe cealaltă parte, s-ar putea să ai marea surpriză să simți un junghi spinos în coaste, de forma unei Sky pregătită să decoleze.

-pentru că e destul de mobilă, spre fericirea păpădiei, va scârțâi din toate încheieturile la fel de mobil, spre nefericirea noastră care ne așteptam la un alt cântec de leagăn.

Singura concesie pe care am reușit, la un moment dat, buimacă de somn, s-o obțin de la fetiț, a fost ca Ania să doarmă singuă sub plapumă în timp ce mă veghează atentă pe mine cum îi leagăn în brațe cățelul. Nu așa visam eu că se vor desfășura serile noastre, dar  măcar nu se mai aud scârțâituri.

Dacă ne-ar propune cineva ca imagine pentru revistele de adormit copii, cu siguranță că pozele noastre ar emana durere și ceva suferință de la plasticul dur, nici vorbă de serenitate și somn liniștit. Dar hei, nu ne plângem! Partea bună e că avem și noi o jucărie preferată. Și sincer, ar fi fost cam prea comun și banal să avem parte de vreo flocoșenie de pluș, numai bună de dormit cu capul pe ea!

Sursa foto: https://www.acneeinstein.com

 

 

O jucărie preferată de natură spinoasă
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *