Ca mai toate pe care le citesc în ultima perioadă, și această carte este una minunată: ”Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex”, de Meg Hickling, profesoară de educație sexuală.

Am mai vorbit despre câtă importanță acord eu acestui tip de educație, motivul principal fiind bineînțeles, bunăstarea păpădiei.

În primul rând, cel mai important este dreptul ei de-a fi informată corect și documentat științific, asupra corpului ei. Iar în al doilea rând, este vitală securitatea ei și oferirea capacității de a se proteja în fața anomaliilor create de natura umană prin agresorii sexuali.

Nu îmi este rușine absolut deloc să vorbesc despre sexualitate cu ea, nu cred că astfel o voi încuraja să-și înceapă activitatea sexuală mai devreme, ba chiar, conform studiilor, dimpotrivă, și țin foarte mult ca orice informație care va ajunge la urechiușele ei perfecte să fie mai întâi auzită și explicată corespunzător de la persoanele care o iubesc cel mai mult pe lumea aceasta.

Știți cât de naturali sunt copiii atunci când ești sincer și deschis cu ei, fără niciun subiect tabu? Știți câtă importanță are asta în crearea unei relații de încredere între voi? Știți că, nealterați fiind de percepția socială, vor aborda termeni ca penis și vulvă cu același interes și relaxare pe care o acordă buricului? Știți cât de important este ca ei să știe exact cum au ajuns să trăiască în lumea aceasta minunată?

Vă recomand cu încredere să citiți această carte, pentru ei în primul rând dar și pentru voi. Sunt convinsă că, crescuți fiind în alte vremuri și cu alte mentalități, chiar voi aveți ocazia să aflați lucruri de care nu aveați habar și aveți șansa să vă schimbați (dacă este necesar) atitudinea față de acest subiect. Eu recunosc că mie mi-a prins tare bine.

Ca exemplu, vă ofer o informație detaliată în carte:

Ce trebuie să știe un copil de 2-4 ani despre sexualitate:

-numele corect al organelor genitale: penis, testicule, scrot, anus, vulvă, labii, vagin, clitoris, uter, ovare.

-că reproducerea are loc atunci când spermatozoidul unui bărbat se unește cu ovulul unei femei în timpul contactului sexual

-că bebelușul crește în uter

-că bebelușul se naște prin vagin

-elemente de bază despre menstruație și ejaculările nocturne ca procese curate și sănătoase

-să nu pună mâna pe prezervative aruncate.

Sursa foto: www.librarultau.ro

O carte pentru dezvoltare armonioasă
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *