Vrem să fim speciali și căutăm modele pe care le admirăm, personaje interesante și spectaculoase, cu care să găsim măcar o fărâmă de teren comun.
Numele meu, Mădălina, mi l-au dat ai mei inspirându-se după Ciuleandra lui Rebreanu. Așa că toată viața mi-a fost dragă Mădălina asta pe care am simțit-o cumva parte din mine. Mi-a fost dragă și Mădălina Manole și orice Mădălină am mai întâlnit pe traseu. Am îndrăgit-o, cu toată viața ei zbuciumată, și pe Marlyn Monroe pentru că, la fel ca ea, inițialele mele erau tot M.M. Simțeam cumva că eu și tizele mele avem o legătură nespusă, tainică și sacră.
Numele pe care-l porți are o putere foarte mare, e parte din identitatea ta, ajunge să te reprezinte în ochii celorlalți. Multora cred că li s-a întâmplat să deteste un nume doar pentru că au cunoscut o persoană ce-l purta și care nu era tare drăguță. Sau, din contră, îndrăgești un nume pe care-l poartă o ființă frumoasă și-l perpetuezi oferindu-l copilului tău.
O perioadă intensă și minunată din viața mea a fost când am descoperit cât de fascinantă îmi este literatura rusă. E o etapă care m-a schimbat și care și-a pus amprenta asupra mea. Atât de puternică a fost legătura pe care am creat-o cu această lectură încât dacă aș mai avea 10 copii, am pentru fiecare un nume reprezentativ rusesc pe care să-l ofer.
Pe la sfârșit de liceu, am citit Livada de vișini a lui Cehov și de atunci am știut că Ania se va numi fetița pe care o voi avea cândva. Dacă aș fi avut băiețel, s-ar fi numit Vladimir (de la Nabokov). Toți prietenii știau această bucățică de informație despre mine și când păpădia întârzia să apară, eram întrebată direct:
-Și, pe când o Ania sau un Vladimir?
Ania este forma rusească a numelui Ana și semnifică atracție, simpatie, gentilețe, milostenie, har, amabilitate, gingășie, bunăvoință și grație. Sper ca toate aceste caracteristici să se împletească armonios în păpădia mea iubită.
Ania din Livada lui Cehov (ultima piesă de teatru a lui) este o adolescentă extrem de iubită și de răsfățată de cei dragi. Deși familia Aniei este reprezentativă nobilimii rusești din acea perioadă, incapabilă să se adapteze la noile vremuri, incapabilă să evolueze, să preia frâiele acțiunii, să se salveze, stagnând într-un trai decadent atunci când resursele sunt pe terminate, oferind doar soluții fără a le pune și în practică, personajul Aniei este simbolul tinereții, al optimismului, al bucuriei, al speranței, al viitorului și al progresului.
Asta îmi doresc să facă și păpădia cu numele ei, să-l lumineze, să-l facă să strălucească, să-l iubească și să-l ridice departe tare până la cer, acolo unde noi nu am putut vreodată ajunge!
Sursa foto: http://grafic-foto.blogspot.ro