”Nu există copii răi” este o carte pe care orice părinte ar trebui s-o citească. Prezintă pilonul de bază al educației cu blândețe și face parte dintr-o colecție coordonată de Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană) la editura Univers.

Discipol al Magdei Gerber (educator specializat în educația timpurie), Janet Lansbury participă la cursurile oferite de RIE (Resources for Infant Educarers), asociația non-profit fondată de Magda care are ca ideologie tratarea bebelușului cu respect, ca pe o persoană, încă de la început. Fascinată de principiile RIE, Janet se înscrie la pregătirea profesională în acest domeniu, devenind educator specializat. Timp de douăzeci de ani, autoarea are prezentări la conferințe despre copilăria timpurie, scrie articole și devine un blogger de succes în parenting.

Cartea ”Nu există copii răi” este extrem de accesibilă, curată, fără terminologii specifice, structurată, interesantă și educativă. Este o carte practică, ce are exemple concrete. Nu te învăluie în teorii alambicate ci îți oferă soluții de bun simț, explicate și demonstrate de-a lungul timpului. Contactul cu cititorul este direct, activ, sunt expuse situații concrete prin scrisori, mailuri, întrebări și răspunsuri de la părinți.

Bazată pe numeroase studii, cercetări în acest domeniu și mai ales pe experiența bogată a autoarei cu părinți și copii, ”Nu există copii răi” este dovada vie că parentingul cu blândețe poate fi extrem de ușor și plăcut pentru toate părțile implicate.

Dacă aveai impresia că acei copii educați cu blândețe sunt niște răzgâiați fără limite, dacă credeai că părintele este extenuat și la limita răbdării, citește cartea și vei înțelege cât de ușor și minunat poate fi parentingul.

Fie că ești deja sau nu un adept al acestei educații, s-ar putea să afli lucruri noi, clare, simple, care să te ajute să-ți  înțelegi mai bine copilul, să te accepți pe tine mai ușor și să-ți ofere o altă viziune despre cum ar putea sta lucrurile.

Citind ”Nu există copii răi” am descoperit și eu că încă am probleme în acceptarea emoțiilor Aniei, că plânsul ei încă mă doare și că asta o afectează și pe ea. Lucrez cu mine să devin o mamă mai bună și cartea aceasta mi-a oferit acceptarea de care aveam nevoie.

Când sfaturile celor din jur sunt contradictorii, când dai peste informații care se bat cap în cap, citește-o pe Janet Lansbury și bucură-te de minunea din viața ta.

Sursa foto: https://edituraunivers.ro

 

 

Nu există copii răi, de Janet Lansbury
Tagged on:                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *